El “No a la guerra” a Ucraïna omple la plaça de Catalunya de Barcelona

Unes 3.500 persones s'han concentrat en contra de la invasió russa, sense la presència però del col·lectiu ucraïnès

Concentració contra la guerra a Ucraïna

3.500 segons la Guàrdia Urbana i 9.000 segons els organitzadors han participat aquest dimecres en la manifestació a Barcelona per dir no a la guerra i a favor de la pau, després de la invasió de Rússia a Ucraïna. La protesta s’ha celebrat a la plaça de Catalunya.

A l’inici de la concentració s’ha fet la lectura del manifest en què la Plataforma Aturem la Guerra reclama la implicació de l’Estat, la Unió Europea i el conjunt de la comunitat internacional per “posar fi a les hostilitats” i “obrir vies de diàleg” per posar punt final a l’escalada de la guerra.

Les entitats convocants també han demanat una “acollida digna” per a totes les persones refugiades que han fugit del país i que en sortiran els pròxims dies.

També hi ha hagut parlaments de representants de les diverses entitats que han signat el manifest. El lema ha tornat a ser “No a la guerra”, que ja va utilitzar-se el 2003 contra la guerra a l’Iraq. La protesta també ha comptat amb les actuacions musicals de les artistes Maria Arnal i Judit Neddermann.

La concentració no ha comptat, però, amb l’assistència dels manifestants ucraïnesos que s’han congregat dia rere dia a Barcelona des de l’inici de la intervenció militar. Aquests s’han desmarcat de la convocatòria en desacord amb les demandes del manifest dels convocants de la concentració.

El motiu de discrepància ha sigut que la plataforma hagi criticat per igual l’OTAN i els soldats russos que han atacat el país de l’est d’Europa sota les ordres del president Vladimir Putin. Els organitzadors han desplegat una pancarta a la plaça Catalunya contra “la guerra imperialista”, l’OTAN i les tropes de Putin. Els ucraïnesos han qüestionat que el manifest no fes menció al dret de la població del país envaït a defensar-se de l’agressió.

(Visited 195 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari