Borrell tracta l’independentisme de provincià per creure que va llançar una pulla a Puigdemont

El cap de la diplomàcia comunitària considera que reaccions com la de l’expresident català són una mostra de manca de cultura geopolitica

Josep Borrell
Josep Borrell

Josep Borrell, l’alt representant per a la política exterior de la Unió Europea, ha considerat un exponent de “manca de cultura geopolítica” les crítiques que ha rebut d’independentistes, entre els quals l’expresident català Carles Puigdemont, pel fet d’haver lloat el president ucraïnès, Volodimir Zelenski, dient que no és “el tipus de líder que fuig amagat en un cotxe”.

Borrell, en declaracions a la Cadena SER, ha rebutjat entrar en “polèmiques inútils” i ha atribuit a l’independentisme una “manera provinciana” de mirar el món. A més, ha afirmat que s’havia referit a la fugida de l’expresident prorús d’Ucraïna, Viktor Ianuxòvitx, i no a les circumstàncies del viatge de Puigdemont a Bèlgica, el 2017. L’alt reponsable de la UE també ha assegurat que ara està “fent front a una guerra” i “l’últim que em passa pel cap és el senyor Puigdemont”.

Puigdemont va afirmar que “Borrell sap que jo no he estat mai en cap maleter i que vaig anar a Brussel·les per denunciar la repressió espanyola, tal com no he parat de fer. Mai he estat amagat. Els únics dies que ho he estat van ser els del meu empresonament a Alemanya i Itàlia, per ordre d’Espanya”.

El govern de la Generalitat, per boca de la portaveu, Patrícia Plaja, va reaccionar a les paraules de Borrell dient que “té temps per fer bromes internes que només li fan gràcia a ell i que busquen ofendre milers de catalanes, com ja ha fet en altres ocasions”, i que “demostra que no dona la talla per al càrrec. Les seves paraules el desqualifiquen i fan avergonyir”.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari