Sanchis cobra 1000 euros al mes pel lloguer del pis on s’ha domiciliat Comunicació Vinària

El director de TV3 a la diputada Beatriz Silva al Parlament: “vostè que ho sap tot, truqui a Alting, la meva empresa administradora”

Edifici del carrer Aribau on s'ha domiciliat Comunicació Vinària en un local propietat de Vicent Sanchis

L’empresa Comunicació Vinària, de la qual Vicent Sanchis n’és accionista i administrador suplent i que ha signat 11 contractes i cinc convenis amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) des de que dirigeix TV3, està domiciliada des del 12 de gener en un local de la seva propietat al carrer Aribau, a Barcelona. La diputada del grup PSC-Units per Avançar Beatriz Silva li va demanar explicacions per aquesta coincidència entre responsabilitat pública i interessos privats a la comissió de control de la CCMA que es va celebrar el passat divendres 25 de febrer.

Sanchis va contestar amb un to agressiu el següent: “Truqui a Alting. És la meva empresa administradora la que lloga aquest pis. Aquest pis està a Aribau-Passeig de Gràcia, ja que vostè ho sap tot. Té 100 metres quadrats. Està llogada a 1.000 euros. Perquè? Perquè aquesta empresa em paga 1.000 euros. Té prou amb això o li he d’explicar més coses? Creu que aquí hi ha alguna maniobra amagada? 1.000 euros. A més, és el que marca la Llei de Lloguers i és l’única cosa que puc acceptar jo, el que marca la Llei de Lloguers”. El nerviosisme del director de TV3 el va portar a donar una adreça impossible: els carrers Aribau i Passeig de Gràcia són paral·lels.

És sorprenent que Sanchis doni a entendre que la responsabilitat de llogar el pis sigui d’una empresa immobiliària i que ell no tingui res a veure amb què la societat que ocupa el seu local sigui Comunicació Vinària, de la qual en té accions i un càrrec a la direcció. També costa d’entendre quina necessitat pot tenir aquesta empresa en situar el seu domicili en un local del carrer Aribau quan és l’administradora d’un grup de mitjans de comunicació, elMón, que té un local mol cèntric situat a poca distància, al número 16 del Passeig de Gràcia. De fet, al reglament dels Premis Vinari de l’any 2021 s’hi llegeix que aquests premis “estan organitzats per Vadevi.cat-Comunicació Vinària, amb seu a Passeig de Gràcia 16, 1er 3ª”.

El portal vadevi.cat, del grup editorial elMón i editat per Comunicació Vinària, va anunciar el 9 de juliol de 2015 que Vicent Sanchis s’incorporava al Grup Vadevi i als Premis Vinari. Assumia el càrrec d’adjunt a l’Editor del Grup Vinari “amb atribucions sobre les àrees d’expansió, patrocinis i nous projectes”. El 13 de març de 2017 va assumir la direcció de TV3.

El local del carrer Aribau el va adquirir fa vint anys. Per comprar-lo, va subscriure un préstec del Banc Bilbao Vizcaya de 360.600 euros de capital, 43.272 euros d’interessos ordinaris, 129.816 euros d’interessos de demora i 61.202 euros de costos i despeses. La hipoteca s’havia de tornar en 20 anys, acabant el termini l’1 de desembre del 2022. La descripció de la finca que en fa el Registre de la Propietat de Barcelona és d’una vivenda que “comprèn una superfície útil de 91 metres i construïda de 106 metres més 9 metres quadrats de terrasses”.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari