Protestes davant dels ajuntaments catalans contra la guerra a Ucraïna

Els catalans han respost a la crida feta per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis

Concentració a Igualada contra la guerra d'Ucraïna

Ciutadans d’arreu de Catalunya s’han concentrat aquests dimarts a les 19 h davant dels seus ajuntaments per protestar contra l’atac de Rússia a Ucraïna, seguint la crida feta per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Així, al Mercadal de Reus s’han reunit més de 300 persones per condemnar la invasió russa; prop de 200 persones han fet el mateix a Solsona, entre ells una cinquantena de membres de la comunitat ucraïnesa, que han acabat cantant l’himne del seu país; un centenar llarg de persones s’han concentrat a la plaça Major de Manresa, amb ucraïnesos que han desplegat una gran bandera del seu país; el no a la guerra també ha ressonat a la plaça de la Font de Tarragona, on s’han congregat un parell de centenars de persones; a Igualada també unes 200 persones ha reclamat la pau a Ucraïna a la plaça de l’ajuntament de ciutat. I així a tants altres pobles catalans.

En els comunicats les entitats convocants han condemnat la guerra i han mostrat el seu suport a la comunitat ucraïnesa, defensant la via diplomàtica i la pau. “Exigim el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa”, ha demanat la FMC. En la mateixa línia, l’ACM ha exigit “la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau”.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari