Mateu-vos els uns als altres

Ja fa uns quants mesos que no gosava escriure un altre article per a aquest mitjà de comunicació, malgrat la insistència dels meus amics i d’un d’especial que a manera de broma em deia que estranyava els meus articles de més de 8.000 caràcters, superant els límits establerts. Agraeixo profundament que em llegeixin malgrat les confuses interpretacions de la vida quotidiana i d’aquest món tan complex però també molt interessant i esperançador per continuar amb aquest anhel i desitjos de viure.

Bé, doncs, anem per feina. No vull enredar-vos més amb la meva pobra retòrica amb sabor agredolç. La veritat és que vaig decidir escriure aquestes línies per ficar els meus nassos i opinar sobre el tema del moment que per a molts és la gènesi de la tercera guerra mundial però que jo difereixo totalment d’aquesta opinió esbiaixada i repetitiva que només es replica mitjançant una perillosa eina de moda anomenada xarxes socials, plataformes on tothom se sent periodista, escriptor, metge, polític, sociòleg i altres herbes, però que al final no són més que persones amb molt temps d’oci i amb un alt nivell de dependència i fàcilment manipulables pel sistema que els orienta cap on li convé que bufi el vent.

El conflicte entre Rússia i Ucraïna és un més dels milers de problemes que travessa el món i aquest esdeveniment es veia venir fins i tot abans de l’inici de la pandèmia que ens van obligar a tancar-nos com rates a clavegueres i que a més van provocar la mort de milions de persones amb un virus creat qui sap amb quin objectiu però que se’ls en va anar de les mans i només va acabar beneficiant uns quants i deixant més misèria, dolor i tristesa al món.

Tornant al conflicte Rus-Ucraïnès. El problema que veig és que demanem pau i no a la guerra en aquest cas, en especial el Consell General de Seguretat de les Nacions Unides, i condemnen Rússia i molts de nosaltres seguim replicant aquest discurs, però ens oblidem del genocidi provocat per l’exèrcit Israelià a la franja de Gaza, les invasions anteriors de l’exèrcit nord-americà juntamen amb l’OTAN a l’Iraq, Afganistan, Líbia, el conflicte a Síria, el bloqueig criminal contra el poble cubà i també contra Veneçuela, els assassinats dels pobles originaris a Mèxic, Hondures, Colòmbia, Perú, Paraguai, Xile i l’Amazònia brasileira que viuen enmig d’una guerra invisible provocada pels traficants de drogues i recursos naturals que promouen les transnacionals des d’Amèrica del Nord i Europa. Ah! I com oblidar la misèria i l’abandonament dels pobles de l’Àfrica negra que països com França i els Estats Units només hi van per robar els seus recursos naturals!

D’altra banda, veiem, escoltem i llegim la doble moral a Espanya especialment a Catalunya on els promotors de l’independentisme haurien d’aplicar aquest vell adagi que diu que en boca tancada, no entren mosques… Als promotors de l’independentisme català amb molt de respecte i amb l’afecte que tinc a aquest país, els dic que vosaltres sou els menys indicats per opinar i assenyalar Rússia, ja que va ser el govern de Putin qui anava finançar el banc nacional de Catalunya en el cas hipotètic de convertir-se en una nació independent quan es va fer el referèndum fallit de l’1 d’octubre de 2017, que va provocar segregació, odi i polarització al poble català i que molts dels seus promotors senzillament van fugir a donar-se la gran vida a altres països i venent la idea de ser persones refugiades.

La veritat és que a Europa i als Estats Units tot sembla un circ Romà, on venen espectacles al món mentre els seus governs fan i desfan amb els altres, però quan es troben amb altre rival que busca posicionar-se al món com un nou imperi, només els queda seguir venent notícies falses i covardament deixar a abandonat un dels seus fidels més servils com ha estat el governant d’Ucraïna i és per això que als polítics i poderosos del món els dic: mateu-vos els uns als altres, i deixeu-nos en pau a nosaltres. I com sempre sense més que afegir m’acomiado momentàniament de vosaltres. Ens llegim en una propera ocasió i trobem-nos pels camins de la vida per continuar lluitant per un món feliç ple d’amor i pau.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari