La Generalitat ja ha acollit 73 ucraïnesos a través de la xarxa d’albergs

La consellera de Drets Socials assenyala que és una mesura provisional i que cal buscar altres solucions a llarg termini

Visita de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, a l'alberg de Vic

Foto: @ViolantCervera

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dimarts que ja s’han allotjat 73 ucraïnesos mitjançant la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), una xifra que s’ha incrementat en quatre persones en comparació al dilluns. Aquests ciutadans es troben en quatre albergs situats a Coma-ruga (el Vendrell), Vic (Osona), l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà)  i Barcelona ciutat i, en la majoria dels casos, es tracta de turistes ucraïnesos que no poden tornar al seu país a causa de la guerra.

Segons la representació consular, fins a 139 persones podrien acollir-se a aquest servei, una xifra que ha incrementat arran de l’habilitació de cinc places més de les que estaven inicialment previstes. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha assenyalat aquest dilluns després de visitar l’alberg de Vic que es tracta d’una mesura provisional i que, a llarg termini, caldria buscar altres solucions d’habitatge.

El nombre d’ucraïnesos que la Generalitat ha reallotjat ha passat de 49 la nit de dissabte a diumenge fins als 73 d’aquesta última nit. D’altra banda, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) va atendre 36 persones durant el cap de setmana, mentre que el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) en va atendre 180 durant la setmana passada. Aquest dilluns, el SAIER ha assistit una quarantena de persones més.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari