A partir del 5 de març s’eliminen les quarantenes dels contactes estrets

La mesura equipara les persones vacunades i les que no

Vacuna contra la covid-19

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat eliminar les quarantenes de les persones no vacunades que han estat contacte estret d’un positiu de covid-19. La mesura s’ha acordat a la Comissió de Salut Pública i es començarà aplicar el 5 de març.

D’aquesta manera, s’equiparà les persones no vacunades i les vacunades. Les quarantenes en persones vacunades ja van caure al desembre. Ara mateix el 91% de la població espanyola de més de 12 anys està vacunada.

Tot i aquesta decisió, els responsables de Sanitat recomanen que, durant els deu dies posteriors a l’última exposició al virus, “s’extremin les precaucions i es redueixin tant com sigui possible les interaccions socials”. En la mateixa línia, sempre que això no sigui possible, es demana que “s’utilitzi de manera constant la mascareta i es mantingui una higiene de mans adequada”.

D’altra banda, el Departament de Salut comença a plantejar un horitzó per a la desaparició de les mascaretes als interiors per al conjunt de la ciutadania.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari