Repercussió desigual als mitjans de comunicació de l’escàndol de les incompatibilitats de Vicent Sanchis

Alguns se n’han fet ressò mentre d’altres, com ‘El Punt Diari’, que fins fa uns dies era dirigit pel nou president del CAC, Xevi Xirgo, no hi han dedicat ni una ratlla

Informacions del cas Sanchis a diaris del dissabte 26 de febrer

L’acorralament del director de TV3, Vicent Sanchis, a la sessió de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de divendres passat davant les preguntes de cinc grups parlamentaris sobre les seves incompatibilitats legals i ètiques en l’exercici del seu càrrec ha aconseguit que alguns mitjans trenquessin el seu silenci sobre aquest tema. Malgrat que EL TRIANGLE ve denunciant des del 8 de febrer que Sanchis infringeix la Llei del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat per la seva participació com accionista i administrador suplent de l’empresa Comunicació Vinària, que firma contractes sovint amb la CCMA, els grans mitjans no n’han informat fins que el tema ha arribat a la cambra parlamentària.

Alguns d’aquests mitjans que no formen part del ventall dels que donen suport a la ideologia independentista que promou TV3 sota la direcció de Vicent Sanchis, com El Periódico o eldiario.es, encara no han informat els seus lectors d’aquest escàndol. Un escàndol que tot apunta que acabarà arribant a l’Oficina Antifrau de Catalunya o als jutjats, tal i com van anunciar els portaveus d’alguns grups de l’oposició en la sessió de la comissió de control de la CCMA. Cap diari escrit o digital o mitjà de comunicació audiovisual de l’àmbit independentista, llevat de l’ARA, ha tractat aquesta qüestió. Tampoc TV3 i Catalunya Ràdio. Sí que ho han fet El País i La Vanguardia. El Punt Diari, dirigit fins fa uns dies pel nou president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Xevi Xirgo, tampoc n’ha dit res.

La sessió de la comissió de control de la CCMA va deixar algunes incògnites per aclarir i en va obrir de noves pel que fa a les incompatibilitats legals de Vicent Sanchis per compatibilitzar els càrrecs de director de TV3 amb la seva relació amb Comunicació Vinària. Va reconèixer que la dada que va incloure a la Declaració de Béns Patrimonials dels alts càrrecs de la Generalitat pel que fa a les accions que té de Comunicació Vinària era incompatible amb la direcció de TV3. Hi va fer constar que té un 10% d’accions d’aquesta empresa, que és justament el llindar que prohibeix la llei que regula les comptabilitats dels alts càrrecs. Sanchis va dir que havia estat un error seu i que si els diputats que l’acusaven van al Registre Mercantil veurien que la seva participació real és del 9%.

En canvi, no va donar cap explicació del perquè a la columna dels càrrecs en societats mercantils de la Declaració de Béns Patrimonials hi va fer constar que no en té cap quan al Butlletí Oficial del Registre Mercantil hi figura que des del 24 de desembre de 2019 és administrador suplent de Comunicació Vinària.

En l’àmbit ètic i deontològic, Sanchis tampoc va donar cap argument que justifiqués el perquè Comunicació Vinària es va domiciliar el gener en un local que és propietat seva. Pel que fa als 11 contractes i 5 convenis que aquesta empresa ha firmat amb la CCMA des de que ell dirigeix TV3 va afirmar que sempre s’havia inhibit quan es tramitaven aquests acords. I pel que fa a que aquests convenis suposin, des de la seva arribada a la direcció de la televisió pública, que els Premis Vinari, organitzats per Comunicació Vinària, els transmeti en directe el Canal 33 i ell personalment n’entregués tres en l’edició del 2020 va adduir que ho va fer en substitució de la presidenta de la CCMA, Núria Llorach.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.