Gir del Tribunal de Comptes: accepta que la Generalitat avali 34 ex-alts càrrecs amb fons públics

Els encausats per la internacionalització del procés recuperen béns i diners dipositats com a fiança per valor de 5,4 milions d'euros

Artur Mas
Artur Mas

El Tribunal de Comptes ha canviat de parer sobre els avals amb fons públics que va facilitar la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), perquè 34 ex-alts càrrecs i funcionaris afrontessin fiances imposades per la internacionalització del procés.

Després de la negativa a acceptar-los, en un cas que considerava de dol o de culpa greu, l’anterior delegada instructora, Esperanza García, quan hi havia majoria conservadora, ara la secció d’enjudiciament de la institució fiscalitzadora ha decidit acceptar-los per dos vots contra un.

Aquesta decisió, la primera que adopta el Tribunal de Comptes sobre el procés amb la nova majoria progressista, comporta el retorn dels diners i els béns dipositats com a fiança, dels quals 2,1 milions d’euros els van aportar militants d’ERC, i entre els quals també hi ha immobles embargats de l’expresident Artur Mas i de l’exconseller Francescc Homs.

El Tribunal de Comptes celebarrà, en una data encara no determinada, el judici conjunt sobre les despeses en l’acció exterior vinculada amb el procés, pel qual ha reclamat fiances de 5,4 milions, i per la responsabilitat del govern català que va presidir Carles Puigdemont en l’organització de l’1-O, per la qual ha imposat 4,1 milions de fiança.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari