Per què el PSG no va denunciar a Laporta per voler repescar a Neymar?

Neymar

En el documental ‘El caos perfecte’, de Netflix, l’exblaugrana Neymar va afirmar que anava molt de debò a l’estiu del 2019, quan va voler deixar el PSG per tornar al Barça. La setmana passada, per si quedava algun dubte, va donar més detalls sobre aquell moviment infructuós, en el podcast Fenòmens de youtube, on col·labora Ronaldo Nazario.

“Ho vaig intentar tot per a tornar al Barça, però no va ser possible, no ho vaig aconseguir”, va confessar en aquesta conversa. En canvi, no va dir res sobre el nou tanteig del Barça per fitxar-lo que va admetre el president Joan Laporta l’estiu passat, moviment de mercat que va ser del tot irregular i sancionable, perquè Neymar tenia contracte en vigor i les normes de la FIFA i de la UEFA prohibeixen expressament negociar abans dels últims sis mesos de la seva finalització.

Si més no, en el cas d’intentar negociar, el que no s’ha de fer és ostentació i manifestar-ho públicament, com va fer Joan Laporta, exposant-se al fet que, amb aquestes declaracions, una denúncia del PSG hagués posat en marxa l’obertura d’un expedient sancionador.

Amb el temps, les peces han anat encaixant. Al PSG no li va agradar, per descomptat, que el president del Barça estigués marejant amb un futbolista que, a més no ha ocultat, des que va marxar per decisió pròpia, que aquella va ser una decisió equivocada per part seva. És evident que Neymar mai ha acabat de sentir-se un jugador complet en el club parisenc que, no obstant això, l’ha embolcallat en una gàbia d’or i que cada vegada que des del Camp Nou li arriben cants de sirena tendeix a caure en una certa depressió.

El PSG, així i tot, no és dels que té els advocats preparats per a aquestes menudeses. Prefereix contraatacar a força de colpejar baix i dur. Aquest va ser l’origen del fitxatge, previ pagament de la clàusula de rescissió, de Neymar, poc després que el Barça exhibís també negligentment el seu coqueteig amb Verrati. En aquest sentit, els propietaris del PSG, capitanejats per Nasser Al-Khelaïfi, s’han mostrat extraordinàriament sensibles i venjatius. Contra l’assetjament a Verrati, van respondre emportant-se a Neymar i contra la maniobra de Laporta per repescar al brasiler no van dubtar a ser els primers i més ràpids a convèncer a Messi per anar-se’n a París, el que semblava del tot impossible una setmana abans, quan Leo estava a punt de renovar per dos anys més amb el FC Barcelona.

No només amb el Barcelona, Al-Khelaïfi també l’hi té jurada a Florentino Pérez, que ha anat movent-se per a aconseguir el fitxatge de Mbappé. De moment, el francès no ha renovat i el club parisenc el continua temptant amb una oferta escandalosa.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari