Catalunya vol refugiats ucraïnesos, però amb “capacitat de codecisió”

La consellera d'Igualtat i Feminismes retreu que la Moncloa prengui decisions "sense consultar amb les autonomies"

Milers d'ucraïnesos arriben a Europa fugint de la guerra

Catalunya està oberta a acollir refugiats ucraïnesos, però no concreta quants ni com perquè això és competència exclusiva de la Moncloa. En una entrevista a RAC1, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reclamat, per gestionar aquesta crisi, una cogovernança amb les comunitats autònomes com la de la pandèmia.

Verge vol “capacitat de codecisió” tant pel que fa al nombre de persones que poden venir com pel que fa a les ajudes europees. “La distribució de les persones refugiades arreu de l’Estat es fa des del govern central, sense consulta amb les autonomies. A més, la Unió Europea està preparant un volum de fons important”, ha explicat.

La consellera Verge també demana al govern espanyol “mesures excepcionals” per facilitar el reagrupament familiar. Recorda, en aquest sentit, que Catalunya és l’autonomia amb un volum més rellevant de ciutadans d’origen ucraïnès.

(Visited 163 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari