Vicent Sanchis diu que es va equivocar quan va declarar que tenia el 10% d’accions de Comunicació Vinària

El director de TV3, que és administrador suplent d’aquesta empresa, diu que si el seu administrador deixa el càrrec decidirà si ell dimiteix de l’empresa o de la televisió

El director de TV3, Vicent Sanchis, a la seva arribada, avui, a la Comissió de Control de la CCMA, al Parlament

El director de TV3, Vicent Sanchis, s’ha negat a reconèixer que ha incorregut en incompatibilitats en l’exercici del seu càrrec malgrat que els grups de l’oposició ho han denunciat a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) aquest matí arran de la seva relació amb l’empresa Comunicació Vinària. Segons la Declaració de Bens Patrimonials dels alts càrrecs al servei de la Generalitat, Vicent Sanchis té el 10% de les accions de Comunicació Vinària. En aquesta Declaració, Sanchis fa constar, a més, que no té cap càrrec a Comunicació Vinària, malgrat que n’és administrador suplent des del 24 de desembre del 2019 tal i com va publicar el Butlletí Oficial del Registre Mercantil el 3 de gener del 20202.

Davant les preguntes de les diputades i diputats de PSC-Units per Avançar, En Comú Podem i VOX, Sanchis ha dit que l’apunt a la Declaració de Béns Patrimonials segons el qual té el 10% de les accions de Comunicació Vinària és un error seu i que ell només té un 9%. El llindar del 10% és el que assenyala que s’incorre en incompatibilitat amb l’exercici d’un càrrec com la direcció de TV3. La llei que regula el règim d’incompatibilitats també diu que no pot exercir alhora la direcció de TV3 amb cap càrrec en altres empreses. Diu exactament: “L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”.

Sanchis ha dit, en resposta a la diputada socialista Beatriz Silva, que si l’administrador actual de Comunicació Vinària emmalaltís o morís aleshores decidiria si deixava la direcció de TV3 o aquesta empresa. Ha quedat en l’aire saber perquè va acceptar fa dos anys assumir el càrrec d’administrador suplent de Comunicació Vinària i què hauria decidit si la incapacitació de l’administrador actual s’hagués produït durant aquests dos anys darreres.

Sanchis ha amenaça amb querellar-se amb els mitjans que han publicat informacions sobre les seves incompatibilitats, ha dit que no té por que li obrin investigacions l’Oficina Antifrau o el ministeri fiscal, i que “intento ser tant honrat com puc”. “Deixin de fer trampes. És molt greu el que estan fent”, s’ha lamentat adreçant-se als diputats de l’oposició. Susanna Segovia, d’En Comú Podem, li ha recordat que aquest escàndol no serà el millor “broche de oro” del seu pas per TV3.

(Visited 284 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari