Quin diputat del Parlament vota Turull com a secretari de la Mesa?

Jordi Turull

Jordi Turull va ser protagonista involuntari del ple del Parlament en què havia d’elegir-se el substitut de Pau Juvillà a la Mesa. Un diputat va votar Turull, que ja no és parlamentari. Tot i que el vot és secret i, tret que ho confessi l’autor, impossible d’esbrinar, totes les mirades apunten òbviament a algun dels diputats de Junts per Catalunya, que encara no ha paït que la CUP s’abstingués i així frustrés la investidura de l’exconseller Turull com a president de la Generalitat. Així, per recordar-ho, un diputat del Parlament nostàlgic va emetre l’altre dia un vot nul, on figurava el nom de Turull. Això no obstant, Carles Riera (CUP) va ser finalment elegit secretari tercer de la mesa després que 71 diputats votessin a favor seu, 46 en blanc i 11 a Maria García Fuster (Vox), i l’esmentat vot nul.

No se sap qui va fer, però almenys se sap un diputat que no ho va fer, o això diu. Francesc de Dalmases va penjar després al seu Twitter una foto de la papereta amb el nom del candidat que va votar, en aquest cas el de la CUP, Carles Riera. Acompanya la foto amb un text prou significatiu: “És un error posar-nos a tots al mateix sac. Avui els diputats de Junts per Catalunya hem votat Carles Riera com a secretari del Parlament. Quan tocava no van votar Jordi Turull de president, ni van votar Laura Borràs de presidenta… però tenim clar que la divisió no és una opció”.

Ha estat la presidenta Borràs qui ha revelat el contingut del vot nul. Ho ha fet saltant-se un acord de la Mesa de no fer lectura del contingut d’aquests tipus de vots. El fet que Borràs s’hagi saltat l’acord fa sospitar, almenys a diputats d’ERC i de la CUP, que l’autor o autora del vot és algun membre del grup parlamentari de Junts.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari