Núria Llorach deixa Vicent Sanchis sol al Parlament davant l’allau de preguntes sobre les seves incompatibilitats

La presidenta de la CCMA no compareixerà avui a la comissió de control d’aquest organisme on el director de TV3 haurà de donar explicacions de les seves infraccions a la llei que les regula

El director de TV3, Vicent Sanchis, no tindrà avui al seu costat al Parlament la presidenta de la CCMA, Núria Llorach

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, no assistirà avui a la Comissió de Control d’aquest organisme al Parlament. Per tant, el director de TV3, Vicent Sanchis, haurà de fer front sense el seu ajut a l’allau de preguntes que plantejaran els portaveus de cinc grups parlamentaris sobre el seu incompliment de la Llei que regula les incompatibilitats dels alts càrrecs. Llorach va demanar que s’excusés la seva presència a la Comissió de Control parlamentari adduint “raons personals”.

EL TRIANGLE ve denunciant des de fa dues setmanes que Vicent Sanchis va fer constar a la seva Declaració de Béns Patrimonials com a alt càrrec al servei de la Generalitat que té el 10% de les accions de l’empresa Comunicació Vinària, que ha subscrit 11 contractes i 5 convenis amb la CCMA des de que ell dirigeix TV3, la qual cosa és incompatible segons l’esmentada llei. A més, des del 24 de desembre del 2019 és administrador suplent d’aquesta societat, comportament que és considerat una “infracció greu” per aquest text legal, que considera que aquest tipus d’infraccions comporten la seva destitució immediata.

Després de dues preguntes de tràmit, que li formularan portaveus d’ERC a la Comissió, Vicent Sanchis haurà de contestar quatre preguntes consecutives sobre la seva incompatibilitat com a director de TV3 i posseir accions i tenir un càrrec a Comunicació Vinària. Li formularan, per aquest ordre, Lorena Roldán, del grup Mixt; Alberto Tarradas, de VOX; Susanna Segovia, d’En Comú Podem i Beatriz Silva, de PSC-Units per Avançar. Roldán li preguntarà sobre “la seva vinculació amb Comunicació Vinària”; Tarradas si “considera el senyor Sanchis que ha vulnerat el règim d’incompatibilitat d’alts càrrecs”; Susanna Segovia sobre “la incompatibilitat entre ser director de TV3 i tenir accions a la productora Vinària” i Beatriz Silva sobre “la compatibilització de la direcció de TV3 amb la possessió d’accions a l’empresa Comunicació Vinària”.

Algunes de les preguntes que apareixen en l’ordre del dia de la sessió de la Comissió van adreçades a la presidenta de la CCMA. L’absència de Llorach fa preveure que sigui el propi Sanchis qui en respongui algunes. És el cas de les que plantejaran Beatriz Silva i Susanna Segovia sobre la infracció del règim d’incompatibilitats i sobre els acords marc entre Comunicació Vinària i la CCMA. Sanchis es va incorporar el juliol de 2015 al grup Vadevi i als Premis Vinari, organitzats per Comunicació Vinària. Dos mesos després de ser nomenat director de TV3, Comunicació Vinària i la CCMA van firmar un acord-marc de col·laboració que va incloure la transmissió en directe pel Canal 33 de la gala de concessió d’aquests premis. Sanchis, en persona i presentat com a director de TV3, va entregar tres dels premis organitzats per la seva empresa a la gala del 2020.

La diputada de Ciutadans Anna Grau tancarà la tanda de preguntes de la sessió de control demanant Sanchis que faci un balanç del seu mandat al front de TV3. Abans d’aquesta sessió, només VOX ha demanat explícitament la seva dimissió. Probablement algun grup s’hi sumarà avui, a més de que és molt possible que el cas Sanchis acabi anant a parar a l’Oficina Antifrau de Catalunya sinó dimiteix o és destituït. Ell, però, ha comentat als seus cercles pròxims que pretén continuar al seu despatx de director de TV3 i que no en sortirà fins que la nova direcció de la CCMA no en triï un de nou. A més, ha dit que calcula que el nomenament del seu substitut pot tardar fins i tot un any.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.