Junqueras també compara Ucraïna i Catalunya: “Tres quarts del mateix”

Equipara alguns partits espanyols amb el règim rus

Oriol Junqueras

El president d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha comparat les situacions polítiques d’Ucraïna i de Catalunya, i els comportaments de Rússia i d’Espanya, quan ha manifestat, aquest divendres, que els ucraïnesos s’enfronten “amb un Estat que vol imposar-se i que està condicionat per les seves temptacions autoritàries internes” i “en el nostre cas, tres quarts del mateix”.

“Què faria Ucraïna encantada, si en tingués l’oportunitat? Asseure’s en una taula de negociació, oi? I quin és el problema d’una taula de negociació, que els ucraïnesos no s’hi volen asseure o que hi ha una agressió exterior amb un Estat que vol imposar-se i que està condicionat per les seves temptacions autoritàries internes?”, ha plantejat retòricament el líder d’ERC, defensant alhora també l’aposta política del seu partit pel diàleg amb el govern d’Espanya.

A més, Junqueras ha considerat similar l'”autoritarisme i la corrupció” del president rus, Vladimir Putin, al d’alguns partits espanyols, durant una roda de premsa que ha compartit amb el dirigent d’EH Bildu Arnaldo Otegi.

Junqueres ha establert aquestes comparacions l’endemà que un diputat de Junts, Quim Calatayud, comparés, des del faristol del Parlament, l’1-O amb l’atac de Rússia a Ucraïna, en manifestar que “amb violència segurament no arreglaran res a Ucraïna com tampoc van arreglar res amb violència l’1 d’octubre aquí, a la nostra terra”.

(Visited 227 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari