Fiscalia demana obrir judici a Serret per desobediència durant el procés

Ha sol·licitat al Suprem que obri judici oral a l'exconsellera d'Agricultura, que va estar tres anys fugida

L'exconsellera d'Agricultura i actual diputada d'ERC al Parlament, Meritxell Serret

La Fiscalia ha sol·licitat al Tribunal Suprem obrir judici oral a l’exconsellera Meritxell Serret, per un delicte de desobediència en el marc del procés independentista del 2017.

En un escrit dirigit a la Sala Penal de l’alt tribunal, els fiscals es mostren conformes amb la interlocutòria en què el jutge del Suprem, Pablo Llarena, concloïa el sumari de Serret i demanen jutjar-la per desobeir.

Segons l’escrit, l’exconsellera ha de ser jutjada per la “continuada desatenció” dels requeriments del Tribunal Constitucional en relació amb l’aprovació d'”iniciatives legislatives i reglamentàries obertament inconstitucionals”. Referint-se a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i posterior declaració unilateral d’independència, totes dues anul·lades pel TC.

Serret va ser una de les cinc membres del Govern de Carles Puigdemont que va fugir a Bèlgica després d’aquesta declaració l’octubre del 2017. No obstant això, era l’única sobre la qual no pesava una ordre europea de detenció.

Serret va ser processada per malversació de cabals públics i desobediència. Igual que els exconsellers Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs, que van ser condemnats únicament per desobediència –que no comporta pena de presó–.

Serret es va personar al Suprem el març del 2021 per posar-se a disposició del tribunal i regularitzar la seva situació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides