Condemna unànime de l’Ajuntament de Barcelona a la invasió de Rússia a Ucraïna

Els grups municipals reclamen "la fi de les hostilitats i la retirada immediata de les tropes"

Declaració institucional del ple de l'Ajuntament de Barcelona

Els 41 regidors dels diversos grups municipals de l‘Ajuntament de Barcelona han condemnat unànimement els atacs militars de Rússia contra Ucraïna. En una declaració institucional signada per tots els grups, els partits han assenyalat que la invasió russa suposa “un atac flagrant dels drets humans i el dret internacional” i han reclamat “la fi de les hostilitats i la retirada immediata de les tropes”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha llegit el text abans de començar el ple acompanyada de tots els regidors i ha remarcat que “Barcelona no vol mirar cap a un altre costat” i que és “una ciutat de pau que sempre ha dit ‘no’ a la guerra”. Els grups municipals s’han solidaritzat amb la població ucraïnesa, a qui han traslladat el seu “afecte i suport”, i han fet una crida perquè es posi fi al conflicte a través d'”una solució diplomàtica”.

ERC, els comuns, PSC, Junts, Ciutadans, PP, Valents i la regidora no adscrita han acordat de manera unànime fer aquesta declaració institucional en defensa de la pau i condemnant la guerra, en la qual han exigit que hi hagi una “assumpció de responsabilitats”. Els grups municipals també han donat el seu suport a les decisions que prengui la Unió Europea “en defensa de la pau i els principis i valors democràtics”.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari