CaixaBank reforça la seva aposta pel sector agro i l’entorn rural amb la més gran xarxa d’oficines i gestors especialitzats

CaixaBank ha reforçat el seu compromís per l’entorn rural i el sector agroalimentari espanyol amb la més gran xarxa d’oficines i gestors especialitzats. AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida a l’activitat agroalimentària, ha donat suport al sector amb gairebé 17.400 milions d’euros en finançament durant l’exercici 2021, enfortint així la seva posició de lideratge.

AgroBank compta amb més de 500.000 clients agro, fet que suposa que un de cada dos professionals del sector a Espanya ja treballa amb CaixaBank.

Per donar servei al sector agroalimentari, AgroBank compta amb 1.175 sucursals especialitzades, la xarxa d’oficines més gran en el sector, amb presència en totes les províncies. Totes elles compten amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s’ubiquen.

A més de la xarxa específica d’AgroBank, CaixaBank complementa la seva presència en les zones menys poblades amb més de 1.650 oficines ubicades en municipis de l’àmbit rural (menys de 10.000 habitants), cosa que la situa com l’entitat financera amb més presència en aquestes localitats.

La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis amb un assessorament pròxim i integral. Per fer-ho, AgroBank compta amb 3.500 gestors especialitzats, que tenen un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada, que al costat de la seva oferta digital de productes la converteix en una completa proposta omnicanal.

L’aposta de CaixaBank per l’agricultura, la ramaderia i la pesca és ferma. L’entitat, líder en el sector agroalimentari, assumeix aquesta responsabilitat i, per això, vol facilitar a professionals, cooperatives i empreses les inversions i l’assessorament necessaris per avançar en la innovació i la digitalització dels seus negocis, clau per millorar la productivitat i la sostenibilitat.

Els Fons Next Generation de la Unió Europea, en aquest sentit, són una oportunitat per a la transformació del sector agroalimentari i, per això, CaixaBank està fent un esforç per traslladar als clients tota la informació sobre aquests fons i posant a la seva disposició les eines necessàries per accedir als mateixos.

L’any 2021, marcat per catàstrofes naturals de gran índole, va destacar la línia de finançament preconcedida de gairebé 10.000 milions d’euros, que va permetre més agilitat en la resolució de les operacions i, per tant, molts empresaris i autònoms van poder continuar amb la seva activitat.

 

Sostenibilitat i digitalització

AgroBank acompanya als seus clients en els diferents reptes que afronta el sector agroalimentari, entre els quals es troba la sostenibilitat i la digitalització, que s’han convertit en elements clau en l’activitat de finançament de l’entitat.

D’aquesta manera, per tal de donar suport al finançament verd i impulsar la sostenibilitat, l’entitat ha llançat nous productes com els préstecs especialitzats en transició ecològica i energies renovables, amb l’objectiu d’afavorir una producció més sostenible i amb menys impacte climàtic.

CaixaBank, a través d’AgroBank, ha signat una aliança amb el Consell Europeu d’Innovació (EIC), el programa d’innovació insígnia de la Unió Europea, per dur a terme un programa que té com a objectiu seleccionar empreses agrotech internacionals que desenvolupin solucions innovadores per al sector agrari i ramader en el territori espanyol.

D’altra banda, recentment se n’ha recordat l’extensió del conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per impulsar conjuntament el sector durant els propers anys. A més, l’entitat està adherida a la Xarxa Rural Nacional del Ministeri per donar suport als municipis rurals i impulsar el seu desenvolupament, evitant l’exclusió financera.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari