Ucraïnesos i catalans es concentren a la plaça Catalunya contra la guerra

Els manifestants han cridat consignes contra Putin i han desplegat una bandera del seu país

Manifestació contra la guerra d'Ucraïna

La comunitat ucraïnesa continua mobilitzada per visibilitzar la situació que viu el país arran de la invasió de Rússia la matinada d’aquest dijous. Aquesta tarda han desplaçat la protesta al centre de Barcelona, concretament a la plaça de Catalunya. Més de 300 persones s’hi han concentrat per exigir una resposta contundent contra l’atac de Moscú al seu país d’origen. Els manifestants ucraïnesos han comptat amb el suport de catalans, que s’ha afegit a les protestes. Els manifestants han desplegat una gran bandera del seu país i també exhibeixen pancartes en contra de la guerra i amb missatges demanant a la Unió Europea que actuï per aturar el conflicte.

Els manifestants també han cantat l’himne d’Ucraïna a plaça Catalunya. Moltes de les consignes que repeteixen són contra el govern rus i en particular contra el màxim mandatari a qui responsabilitzen de l’atac. Per això, un dels clams més repetit és “Putin assassí”. També s’hi han llegit missatges com ‘Avui Ucraïna, demà Europa’, ‘Stop Putin’, ‘No a la guerra a Ucraïna’, entre d’altres.

Durant tot el dia, catalans d’origen ucraïnès han deixat sentir el seu malestar amb el difícil moment que passen els seus compatriotes. Des de primera hora del matí, s’han concentrat al consolat de Rússia a Barcelona, a l’avinguda de Pearson, per mostrar el rebuig a Vladímir Putin i a l’actuació del govern de Rússia. Una mobilització que després han traslladat a l’oficina del Parlament Europeu, al passeig de Gràcia, per apel·lar directament als països membres de la Unió Europea.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari