La CUP i Vox eviten condemnar al Parlament català la guerra a Ucraïna

La resta de partits rubriquen una declaració conjunta de la Junta de Portaveus contra la invasió

El Parlament ha aprovat una declaració de la Junta de Portaveus en què “lamenta i condemna” les accions bèl·liques de Rússia contra Ucraïna. El text, llegit aquest dijous a la tarda davant del ple per la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, no ha comptat amb el suport dels grups parlamentaris de la CUP i de Vox.

Aquesta declaració diu textualment que “el Parlament de Catalunya lamenta i condemna les accions bèl·liques realitzades per la Federació russa contra el territori de la República d’Ucraïna la matinada del 24 de febrer del 2022. Aquesta agressió suposa la violació flagrant del Dret Internacional, té conseqüències greus a escala regional i global, i ha de comportar l’assumpció de responsabilitats per part dels seus promotors”.

La política de Vox des de la seva irrupció al Parlament ha estat desmarcar-se de les declaracions conjuntes. En aquest sentit, han emès el seu propi comunicat en què manifesten “la més rotunda condemna davant la violació de la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna per part de forces militars russes les últimes hores”.

Per la seva banda, la CUP no ha donat explicacions per la seva negativa a unir-se a la declaració conjunta. El text, malgrat que ha estat reformulat per aconseguir el consens més gran possible (sense mencions a l’OTAN, per exemple), no ha comptat amb l’aval de la formació anticapitalista.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.