Aragonès posa en marxa un grup de seguiment de la situació a Ucraïna

El president del Govern adverteix dels efectes "preocupants" per a Catalunya com a conseqüència de la guerra

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest dijous des de Palau per pronunciar-se sobre la guerra a Ucraïna, provocada després de l’atac de l’exèrcit rus. “Condemnem rotundament i mostrem el rebuig a l’atac i invasió militar. Viola la legalitat internacional i tindrà conseqüències sobre Catalunya”, ha ressaltat Aragonès, que ha demanat el cessament de les “hostilitats” i el “retorn a les vies diplomàtiques”. “La guerra mai resol res, només agreuja els conflictes i sempre té costos elevats i inacceptables amb vides humanes innocents”, ha dit.

També ha anunciat que la Generalitat ha activat un grup format per diversos departaments per fer seguiment de la guerra. Aquest gabinet el formen les conselleries de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Presidència; Interior; Acció Exterior i Govern Obert; Igualtat i Feminismes; Empresa i Treball; Drets Socials i Salut.

Aragonès ha decidit impulsar aquest grup de seguiment “amb la voluntat d’estudiar l’evolució dels esdeveniments i les seves conseqüències, amb especial atenció a la preocupant crisi humanitària que se’n pot derivar i la resposta que es pugui donar des de Catalunya, que sempre serà terra d’acollida i pau”. També expliquen que es fa per “poder ser d’utilitat als ciutadans i empreses catalanes establerts a la zona i als ciutadans ucraïnesos que resideixen o es troben a Catalunya”. La comunitat ucraïnesa resident a Catalunya és de 22.000 persones.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari