Argimon anuncia un nou protocol per ampliar el termini de l’avortament farmacològic

Salut també pretén introduir més centres perquè les dones puguin avortar prop de la seva residència

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, al Parlament

Foto: @salutcat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest dimecres que el Departament treballa en un nou protocol d’interrupció voluntària de l’embaràs (IVE). Durant la sessió de control al Govern, el conseller ha explicat que aquest pla pretén millorar les condicions de les dones per avortar i ampliar el nombre de setmanes en què poden recórrer al mètode farmacològic.

Actualment, la llei permet avortar amb fàrmacs fins a les 9 setmanes d’embaràs, un termini que, segons el titular de Salut, el nou protocol ampliarà. Argimon també ha manifestat que el Departament vol introduir més centres en els quals les dones puguin avortar per tal que puguin fer-ho el més a prop possible de la seva residència.

D’altra banda, el conseller ha afirmat que Salut preveu posar en marxa un programa per millorar l’accés a la contracepció adreçat a la població jove i vulnerable així com a les dones que ja hagin passat per IVEs. També ha recordat que el Departament està treballant en un pla per a l’equitat menstrual i l’empoderament de les joves i que es preveu lliurar 40.000 copes menstruals a les alumnes de 3r d’ESO durant el 2022.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.