Aragonès defensa la seva assistència al sopar inaugural del MWC amb el rei

La CUP critica que "no té sentit", però el president català assegura que no es deixarà desplaçar per "un monarca que no ha escollit ningú"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament

Foto: @parlamentcat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la seva assistència al sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC) d’aquest diumenge, en el qual tant ell com el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, coincidiran amb el rei Felip VI. Durant la sessió de control d’aquest dimecres al Parlament, Aragonès ha explicat que hi anirà per no permetre “que un monarca que no ha escollit ningú desplaci el representant legítim de la ciutadania de Catalunya, escollit per aquest Parlament”.

La diputada cupaire Dolors Sabater ha recriminat al president català la seva assistència al sopar i li ha preguntat “quin sentit té” que no vagi a la Conferència de Presidents “i, en canvi, sopi amb l’actual representant de la corona corrupta”, assenyalant que així el que fa és “contribuir a l’estabilització del conflicte”. En la seva resposta, el cap de l’Executiu català ha afirmat que el sentit és “defensar el potencial tecnològic” de Catalunya, i ha argumentat que no es deixarà condicionar pel monarca.

“No deixaré que em desplaci en l’exercici legítim de les meves funcions de representació del país un monarca que no ha decidit ningú”, ha insistit Aragonès, que ha remarcat la importància de participar en aquells esdeveniments que considera importants pel territori. Des que va aconseguir la presidència de la Generalitat, el cap de l’Executiu català ha coincidit amb el rei en diversos actes, però el Govern es nega a assistir en aquells organitzats per la Casa Reial.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari