Rufián i Tardà retreuen al govern català que rehabiliti Pujol

El diputat al Congrés considera l'acte d'Exteriors "blanqueig de la corrupció" i l'exdiputat, un exemple de "cinisme"

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, i el seu excompany de bancada Joan Tardà han criticat que el govern de la Generalitat hagi organitzat un acte on l’expresident Jordi Pujol, processat per diversos delictes i a un pas del judici pel cas Pujol, ha participat en peu d’igualtat amb els també expresidents José Montilla, Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra.

Rufián ha manifestat que “no estic d’acord amb blanquejar la corrupció“, en referència a la presència de Pujol, amb qui ha comparat amb Luis Bárcenas quan ha dit que l’expresident català “està més a prop” de l’extresorer del PP “que de segons qui”. El portaveu republicà al Congrés, a més, ha considerat que Pujol, en l’acte “Escolta, Europa”, organitzat aquest dilluns pel Departament d’Exteriors, “no suma absolutament res”, i que “fomentem i participem d’un blanqueig que no ens convé“.

Per la seva part, Tardà ha escrit a Twitter: “Fa vergonya l’operació rehabilitadora de Jordi Pujol. Gran error i exemple paradigmàtic de cinisme dels qui ho faciliten i d’ell mateix per prestar-s’hi”.

L’acte, celebrat a la Universitat de Barcelona, també va comptar amb la participació del líder d’ERC, Oriol Junqueras com a ponent, per la seva trajectòria com a eurodiputat. Com Pujol, Mas i Torra hi van assistir, mentre que Puigdemont va intervenir des de Bèlgica i Montilla va participar amb una intervenció gravada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.