Rufián i Tardà retreuen al govern català que rehabiliti Pujol

El diputat al Congrés considera l'acte d'Exteriors "blanqueig de la corrupció" i l'exdiputat, un exemple de "cinisme"

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, i el seu excompany de bancada Joan Tardà han criticat que el govern de la Generalitat hagi organitzat un acte on l’expresident Jordi Pujol, processat per diversos delictes i a un pas del judici pel cas Pujol, ha participat en peu d’igualtat amb els també expresidents José Montilla, Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra.

Rufián ha manifestat que “no estic d’acord amb blanquejar la corrupció“, en referència a la presència de Pujol, amb qui ha comparat amb Luis Bárcenas quan ha dit que l’expresident català “està més a prop” de l’extresorer del PP “que de segons qui”. El portaveu republicà al Congrés, a més, ha considerat que Pujol, en l’acte “Escolta, Europa”, organitzat aquest dilluns pel Departament d’Exteriors, “no suma absolutament res”, i que “fomentem i participem d’un blanqueig que no ens convé“.

Per la seva part, Tardà ha escrit a Twitter: “Fa vergonya l’operació rehabilitadora de Jordi Pujol. Gran error i exemple paradigmàtic de cinisme dels qui ho faciliten i d’ell mateix per prestar-s’hi”.

L’acte, celebrat a la Universitat de Barcelona, també va comptar amb la participació del líder d’ERC, Oriol Junqueras com a ponent, per la seva trajectòria com a eurodiputat. Com Pujol, Mas i Torra hi van assistir, mentre que Puigdemont va intervenir des de Bèlgica i Montilla va participar amb una intervenció gravada.

(Visited 144 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari