L’empresa de Vicent Sanchis va firmar el primer conveni amb la CCMA dos mesos després de ser nomenat director de TV3

El Canal 33 va emetre en directe els Premis Vinari, organitzats per Comunicació Vinària, quan encara no havia passat mig any des de que va assumir el càrrec

Salvador Cot, administrador de Comunicació Vinària, i Núria Llorach, firmant el conveni de col·laboració, el maig del 2017

Vicent Sanchis va ser nomenat director de TV3 el 13 de març de 2017. L’11 de maig, quan encara no havien passat dos mesos, Comunicació Vinària, empresa de la qual n’és accionista, va signar un conveni amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la “Difusió cultura i patrimoni del vi”, segons consta al portal de la transparència d’aquest organisme. El conveni comportava que la CCMA donés suport als Premis Vinari, que Comunicació Vinària organitzava des del 2013. El van signar Salvador Cot, administador de Comunicació Vinària, i Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA.

La gala del 2017 es va celebrar el 6 d’octubre i va ser transmesa pel Canal 33 de la Televisió de Catalunya que dirigia Sanchis des de feia menys de sis mesos. Les edicions anteriors, totes celebrades a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, les havia transmès Penedès Televisió. A la cerimònia d’entrega dels Premis Vinari d’aquell any hi va assistir Núria Llorach.

El portal vadevi.cat, del grup editorial elMón i editat per Comunicació Vinària, va anunciar el 9 de juliol de 2015 que Vicent Sanchis s’incorporava al Grup Vadevi i als Premis Vinari. Assumia el càrrec d’adjunt a l’Editor del Grup Vinari “amb atribucions sobre les àrees d’expansió, patrocinis i nous projectes”. El van presentar com a “vicepresident d’Òmnium Cultural, professor de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull, així com col·laborador de diversos mitjans de comunicació com TV3, RAC1, Catalunya Ràdio, El Punt Avui i Nació Digital.

A la Declaració de Bens patrimonials com alt càrrec de la Generalitat, Vicent Sanchis fa constar que té el 10% de Comunicació Vinària, la qual cosa suposa una infracció greu de la llei que regula les incompatibilitats dels dirigents de l’administració catalana. A la Declaració d’Activitats, en canvi, hi consta que la seva participació en aquesta empresa és inferior al 10%. A la Declaració de Bens patrimonials nega que tingui cap càrrec a Comunicació Vinària malgrat que el BORME va publicar el gener de 2020 que el 29 de desembre del 2019 n’havia estat nomenat administrador suplent.

L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”, i l l’apartat 2 de l’article 4 determina que “no poden tenir, individualment o junt amb llurs cònjuges, convivents o altres familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat, la titularitat de participacions que representin un percentatge igual o superior al 10% del capital en empreses que tinguin concerts, convenis o contractes de qualsevol mena amb el sector públic estatal, autonòmic, comarcal o local”.

La Llei del règim d’incompatibilitats considera una ‘infracció greu’ “l’incompliment de les normes sobre incompatibilitats” i imposa que aquestes infraccions greus comportin “la destitució immediata de l’alt càrrec infractor per l’òrgan competent i la publicació immediata en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de la declaració de l’incompliment de la llei”. Detalla també que “els alts càrrecs destituïts per haver incorregut en una infracció tipificada per aquesta llei no poden ésser nomenats per cap alt càrrec durant un període de fins a quatre anys.

Aquest divendres, Vicent Sanchis compareixerà al Parlament davant la Comissió de Control de la CCMA i els grups de l’oposició li demanaran explicacions sobre la seva incompatibilitat entre el càrrec de direcció de TV3 i les activitats privades a Comunicació Vinària.

(Visited 315 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari