Vox passa de la impertinència a l’exabrupte i a l’insult més groller

La ultradreta cada cop està més desaforada. Els primers mesos de Vox al Parlament es van caracteritzar perquè van protagonitzar intervencions impertinents, amb el clàssic repertori de vincular immigració i delinqüència, contra el feminisme i les polítiques d’igualtat, amb acusacions de colpisme cap a l’independentisme, o atacant els col·lectius LGTBI.

Però amb el pas del temps, malgrat els tocs d’atenció de la presidenta, Laura Borràs, i el buit que li fan la gran majoria de grups de la cambra, els diputats d’ultradreta s’han deixat anar encara més, i han passat de la impertinència retòrica directament a l’insult i a la mala educació.

Aquesta deriva va tocar sostre la setmana passada, quan, durant el darrer ple del Parlament, el diputat de Vox Antonio Gallego va treure tota la testosterona que va poder i, quan va sentir que el president de la Generalitat els acusava de tenir actituds que s’acostaven al feixisme per la degradació de les institucions que provoquen, no va dubtar a aixecar la veu i a cridar en castellà “fill de puta!”. Ni des de la barra d’un bar i amb tres gintònics de més li hauria sortit aquest desafortunat exabrupte de manera més natural.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari