Tebas li treu Haaland del cap a Laporta

Només el podria fitxar venent jugadors i acceptant els diners de CVC, argumenta, i qualifica Ferran Reverter com l'home de Florentino al Barça: "Ha portat el club a una situació difícil"

Ni Joan Laporta ni la seva gestió provoquen massa floretes quan els qui opinen no formen part de la seva claca mediàtica o del seu nucli dur. Un clar exemple és el seu íntim amic, Alfons Godall, o almenys ho havia estat tota la vida i sobretot en la seva anterior etapa en el Barça. A Godall li va obrir de nou les portes del club a través de la Fundació en el que semblava un gest de retrobament i de lleialtat a aquests vells temps en els quals Godall era el seu veritable home de confiança i el seu suport en els pitjors moments. Tot va acabar, no obstant això, abruptament fa unes setmanes quan Godall va haver de dimitir per una al·lusió tan lliure com poc encertada contra un professional de l’esport de la talla de Rafa Nadal.

Per a acomiadar-se d’aquest univers blaugrana en el qual ja ha demostrat que ni hi encaixa ni hi sap estar, ha deixat uns d’aquests tuits que l’entorn laportista ha fet silenciar i oblidar per sempre. ” El destí havia escrit que en @JoanLaportaFCB i jo acabaríem algun dia plegats a can Barça. El destí ha escrit que en @JoanLaportaFCB i jo no podríem romandre plegats a can Barça en l’etapa final. Li desitjo molta sort i que els seus el defensin més que ell a mi”. Un retret més personal que institucional, però que demostra fins a quin punt Laporta continua practicant aquest esport d’usar i tirar a les persones del seu mateix entorn.

Al·lusions al marge, la veritat és que ningú ha trobat a faltar a Godall, tampoc els seus comentaris a twitter i per a res la seva aportació a l’operativa de la Fundació Barça, que per culpa de la seva relliscada ha perdut un gran patrocinador.

Tampoc és que hagi aconseguit que parli ni una mica bé de Laporta un altre dels seus ‘amics’ com és Javier Tebas (foto), que li ha fet innombrables i enormes favors, el principal haver-li permès presentar davant LaLiga un aval com el del 17 de març passat -aviat farà un any- incomplint la Llei de l’Esport i els mateixos estatuts del FC Barcelona, perquè cinc dels signants dels avals no podien fer-ho per la seva condició de directius no electes.

Un d’aquests signants irregulars del document no reunia si més no les condicions exigides per a ser elegible com a directiu. Un festival de falsedats i trampes que no només LaLiga es va menjar amb patates, perquè també la Comissió Gestora i per descomptat el mateix Banc Sabadell van haver de mirar cap a un altre costat per a cometre la insensatesa d’avalar, valgui la redundància, aquest aval.

Javier Tebas, que li té preparada a Joan Laporta una auditoria de la liquidació de la temporada 2020-21 ben diferent de la que va presentar als socis, amb menys de la meitat de les pèrdues d’aquesta realitat augmentada, ve advertint repetidament que, per culpa d’inflar aquest globus, ha posat al club i a ell mateix en una situació molt inestable, sobretot de cara al futur.

La forma en què avisa, sense entrar en tecnicismes, és molt gràfica: “Avui, estant la situació com està, el Barça no pot tenir a Haaland. Si haguessin entrat en l’acord amb CVC, si se n’anessin alguns jugadors… podrien permetre abordar una cosa així. Tenen encara mesos per a treballar-ho”, acaba de dir en una de les seves aparicions en les quals li pregunten si Joan Laporta està en condicions de competir en el pròxim mercat pel golejador noruec enfront d’altres equips de la Premier anglesa, la Juventus, el PSG o el Real Madrid.

Del Barcelona, “més que fer-me pena, no m’agrada que estigui en aquesta situació. Ens agrada un Barcelona amb una situació competitiva. Per què ha arribat a aquesta situació? Perquè ha anat al límit en la despesa salarial i si et cauen el 25% dels ingressos hi tens un problema perquè els contractes dels jugadors continuen estant”.

Després ha volgut acomiadar a Ferran Reverter amb el mateix afecte i consideració que li va provocar el seu exercici al capdavant del club com a primer executiu. “El que tinc molt clar és que Ferran Reverter era contrari a CVC i LaLiga i em consta que no em tenia molt d’afecte. És un executiu que en molt poc temps s’havia posat a saber de tot. Venia de Mediamarkt, d’un món de logística, rentadores i televisors, arriba al Barça i ja sabia de drets de televisió, de la política del futbol… De tot! I així ha portat el Barça a una situació complicada. No dic en l’econòmic, que d’això sí que en sabia, però crec que en l’àmbit comercial, polític i institucional ha portat el Barça a una situació difícil i complicada”.

La seva reflexió a propòsit del seu substitut és d’una certa preocupació: “Ara caldrà veure qui arriba, no anem de Guatemala a Guatepeor. Però si el Barcelona sap reconduir la situació i assumeix que ha de fer unes certes coses per a superar la seva crisi econòmica i créixer, li anirà bé. I a LaLiga li interessa que al Barça li vagi molt bé, perquè no pot ser que un dels dos clubs més importants del món estigui així. Va arriscar abans de la pandèmia i després les mesures que ha pres per a sortir-ne no són les adequades”.

Encara li continuen preguntant si la marxa enrere del Barça amb CVC l’agost passat va ser un recurs instrumental per a justificar la marxa de Messi. “Aquella negativa a CVC va venir per les pressions a Reverter, que era l’home de Florentino al Barcelona, o almenys una persona pròxima a Florentino, i per això van decidir sortir-ne”.

Però no té tan clar, en canvi, que la sortida del CEO ‘madridista’ vagi a fer canviar d’opinió a Laporta i a la seva junta sobre els diners que CVC va poder lliurar al Barça per a equilibrar els seus comptes. “Això dependrà d’ells. Jo sempre he mantingut contacte amb Laporta, però no puc marcar la línia del Barcelona. L’actual és de confrontació amb LaLiga i amb els seus clubs, que són els que aposten pel projecte de CVC. En què li beneficia? Li està aportant alguna cosa? No acceptar el tema de CVC o ficar-se en un projecte amb la Superlliga que no li suma res. “Ens donaran 700 milions”, em deia Laporta a mi. “Jan, no sé com us podeu creure aquestes coses”, li vaig contestar”.

Avui dia, com recorda Javier Tebas, el Barça no es mou des del punt de vista comercial, econòmic i financer en una direcció que aporti, més enllà del soroll mediàtic i d’elevar el quart lloc en la Lliga a gestes mai abans aconseguides, veritables solucions a curt, mitjà i llarg termini. El soroll per Haaland, almenys per part de qui decideix quants diners podrà moure de veritat el Barça aquest estiu en fitxatges, més que soroll continua sent fum mediàtic, l’especialitat de Laporta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides