L’Institut del Teatre duu a la Fiscalia 12 exprofessors acusats d’abusos

El centre vol que la justícia investigui si els docents són responsables d'assetjament sexual o abusos

L’Institut del Teatre porta a la Fiscalia els expedients de 12 exdocents del centre per determinar si són responsables d’assetjament sexual o conductes abusives. Es tracta de les denúncies que es van presentar durant el 2021 a la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments Sexuals de l’Institut, però que no s’han pogut investigar perquè els 12 professors ja estan jubilats.

Unes denúncies que, segons explica el centre en un comunicat, farien referència a casos que van passar fa més de 25 anys. En tractar-se de personal docent que ja no treballa al centre, l’Institut del Teatre no pot investigar els fets, ni aplicar mesures cautelars, ni obrir cap expedient sancionador. Per això, des de l’escola s’ha optat per enviar els casos a la Fiscalia perquè determini si hi va haver algun delicte.

Aquests casos se sumen al del professor Boris Dausà, que des del març està apartat de la docència i que al setembre ja es va portar a la Fiscalia.

En el seu comunicat l’Institut del Teatre anuncia que farà canvis en els protocols de prevenció i detecció de l’assetjament i l’abús sexual. Un dels més significatius és que la comissió acceptarà les denúncies d’alumnes que ja no estiguin vinculats a l’institut, sempre que el docent en qüestió mantingui un vincle laboral amb l’escola.

Els casos d’assetjament i abusos a l’Institut del Teatre els va destapar fa un any el diari Ara a partir del testimoni d’una vintena d’alumnes. Un article que es referia, entre d’altres, al director Joan Ollé, que es va jubilar el setembre passat.

(Visited 194 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari