Els maquinistes de Ferrocarrils faran vaga durant el Mobile World Congress

Reclamen més seguretat tant per als trens com per als usuaris

Entrada a un vagó de FGC
Entrada a un vagó de FGC

Foto: Generalitat de Catalunya

Semaf-FGC, el sindicat dels maquinistes dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ha convocat nou dies de vaga, que coincidiran amb la celebració del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona, per exigir més seguretat operativa i per als passatgers, i protestar contra l’acomiadament d’un company, que considera injustificat i una represàlia pel fet d’haver reclamat millores.

Les interrupcions del servei es produiran entre els dies 22 de febrer i 4 de març en quatre franges horàries (0h-4h, 5h-10h, 15h-20h i 23h-0h), mentre que els serveis mínims fixats pel govern català seran de fins al 85%. Uns 350 professionals estan convocats a secundar la vaga.

Els maquinistes han organitzat les aturades davant el que descriuen com un “cúmul de situacions de risc” en la circulació, així com pel vandalisme contra els trens i la infraestructura, i per les agressions que pateixen els usuaris.

Semaf-FGC considera que FGC ha posat de manifest una “voluntat inexistent de solució” i ha reclamat una mediació amb la Generalitat per cercar una “sortida raonada”.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari