El Sindicat de Professors de Secundària tracta Educació de departament de propaganda

L'ASPEPC-SPS assegura que el nou currículum i calendari escolar és "desastrós" i que els centres estan "desassistits"

El secretari general i portaveu del Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS), Xavier Massó

El secretari general i portaveu del Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS), Xavier Massó, ha reafirmat la voluntat dels mestres d’anar a vaga el pròxim mes de març perquè, segons ha assenyalat, “l’únic que funciona a la Conselleria d’Educació sembla que sigui el departament de propaganda”. En una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2, Massó ha carregat contra el departament que encapçala Josep Gonzàlez-Cambray assegurant que aquesta conselleria “és una botiga amb aparador, però a l’interior no hi ha res”.

Amb relació als nous canvis introduïts per Educació, el portaveu del sindicat ha manifestat que “el nou currículum desastrós és coherent amb un calendari escolar desastrós”. Segons ha explicat, a parer seu les modificacions curriculars responen a una “aplicació més avançada” de la llei d’educació (LOMLOE) de l’exministra socialista Isabel Celaá i de l’actual ministra d’Educació, Pilar Alegría, i, en el cas de l’ESO, suposen la pèrdua d’hores “en la immensa majoria d’especialitats”, alhora que “es donen hores en els centres sense cap mena d’homologació”, ha afirmat Massó.

“És normal que hi hagi molta gent que està cremada”, ha assenyalat el portaveu del Sindicat de Professors de Secundària, que ha asseverat que els centres educatius “estan realment desassistits” i ha recordat tots els canvis de protocols a què han hagut de fer front durant tota la pandèmia. “El que ha fet Educació és vergonyós, i la vaga és un dret legal” ha conclòs Massó. Precisament, aquest dilluns a la tarda el Consell Escolar de Catalunya es reunirà en un ple extraordinari per debatre la proposta del Departament d’Educació, però el dictamen que puguin elaborar al respecte no és vinculant. De fet, malgrat el malestar generat per aquests canvis en la comunitat educativa, el govern de la Generalitat insisteix que no farà marxa enrere i confia que la reunió serveixi per acostar posicions.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari