Casado es nega a dimitir i convoca Junta Directiva Nacional per dilluns

El líder del PP resisteix malgrat la pressió de Feijóo, Ayuso i d'altres barons del partit, que demanen una solució urgent

Pablo Casado amb Isabel Díaz Ayuso

Malgrat la pressió dels barons durant les últimes hores, l’encara president del PP, Pablo Casado, es nega a dimitir i ha emplaçat els barons a mesurar forces en una reunió dilluns vinent de la Junta Directiva Nacional, el màxim òrgan del partit entre congressos.

Casado i la cúpula del PP s’han reunit a Génova des de les onze del matí i fins a les vuit del vespre, amb un recés per dinar. La reunió del comitè de direcció ha estat tensa, amb enfrontaments sobre el paper del secretari general del partit, Teodoro García Egea, i alguns membres amenaçant amb la dimissió.

Finalment, la reunió ha acabat amb la decisió de convocar per dilluns vinent la Junta Directiva Nacional, el màxim òrgan del partit entre congressos. És un òrgan format per prop de 550 persones, comptant-hi la cúpula de la formació, diputats, alcaldes i càrrecs provincials. Amb el suport de dos terços dels vots, la junta pot aprovar la convocatòria d’un congrés extraordinari.

Durant tot el dia, hi ha hagut un degoteig de líders territorials del partit emplaçant Casado a prendre “una decisió”. Gairebé tots coincideixen que l’única sortida a la crisi que viu el partit és que el líder popular presenti la dimissió.

Els quatre barons principals del PP, Alberto Núñez Feijóo, Juan Manuel Moreno Bonilla, Alfonso Fernández Mañueco i Isabel Díaz Ayuso, han acordat que Casado no pot seguir al capdavant del Partit Popular i exigeixen la celebració d’un congrés extraordinari del qual ha de sortir una nova direcció del partit.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari