Augmenten les denúncies per violació el 2021: es produïa una cada quatre hores

El Ministeri d'Interior registra un total de 2.143 demandes per agressió sexual amb penetració, 608 a Catalunya

Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista

El Ministeri d’Interior ha actualitzat aquest dilluns el Balanç de Criminalitat anual, segons el qual durant l’any passat han incrementat les denúncies per violació a tota Espanya. Concretament, el 2021 van interposar-se un total de 2.143 demandes per agressió sexual amb penetració, una xifra que suposa un augment del 34,3% en comparació al 2020 -any marcat pels efectes del confinament domiciliari derivat de la pandèmia- i d’un 14,4% en comparació al 2019.

En l’informe, el ministeri que dirigeix Fernando Grande-Marlaska ha precisat que el 2021 van denunciar-se sis violacions al dia, és a dir, una cada quatre hores i cinc minuts, i ha relacionat l’increment dels delictes sexuals amb les polítiques de “conscienciació social”. Segons el document, aquestes polítiques “han provocat una major disposició de les víctimes a denunciar”, motiu pel qual es registren més demandes i, en aquest sentit, el ministeri celebra que és un pas endavant cap a la reducció de la quantitat de casos similars que no es posen en mans de les autoritats.

De les més de 2.000 denúncies interposades el 2021 per delictes contra la indemnitat i la llibertat sexuals, el 12,6% (17.016) van ser violacions, una xifra que suposa un 29,1% més que el 2020 i un 11,1% més que el 2019. D’altra banda, les comunitats autònomes que més denúncies per violació van registrar van ser les més poblades: Catalunya, amb 608 demandes -un 57,1% més que l’any passat-; Andalusia, amb 281 -un 18,1% més-; la Comunitat de Madrid, amb 274 -un 26,3% més- i la Comunitat Valenciana, amb 236 -un 26,9% més-.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari