Artur Mas retreu a l’independentisme que “va deixar tirat” Santi Vila

L’expresident defensa que l’exconseller se la va jugar en nom del govern en el cas Sixena

Artur Mas
Artur Mas

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha lamentat que l’exconseller Santi Vila no rebés el suport econòmic de l’independentisme quan ha hagut d’afrontar fiances pel seu paper com a titular de Cultura en el cas de les obres d’art de Sixena.

En declaracions al programa Aquí Cuní (Cadena SER), Mas ha defensat que Vila és “una persona que intenta protegir els béns del país” i “que se la juga en nom de tot un govern”, i s’ha preguntat “quin sentit té després deixar-lo tirat a la cuneta perquè resulta que alguna vegada expressa idees que no ens agraden o que no agraden a molts”.

“Això no hauria de ser un motiu per deixar aquest Santi Vila completament desprotegit i sense xarxa de seguretat”, ha afegit.

Mas, que considera que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras -aleshores president i vicepresident, respectivament- van fer bé de plantejar un recurs contra el lliurament a l’Aragó de les obres de Sixena, ha afegit que Vila va fer com a conseller “el que el govern va dir que s’havia de fer”.

Vila, a qui la Caixa de Solidaritat va denegar el suport que va sol·licitar per pagar 216.000 euros en concepte de fiança per no haver lliurat obres d’art de Sixena que tenia el Museu de Lleida, també va lamentar no haver rebut suport econòmic ni jurídic de la Generalitat per defensar-se en aquest cas.

De fet, l’extitular de Cultura va retreure al govern de Quim Torra “sectarisme” i “deixadesa de funcions” pel que fa a la causa judicial sobre el retorn de les obres de Sixena, que l’afecta a ell i al seu successor al capdavant de la conselleria, Lluís Puig.

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari