L’aFFaC demana al Govern que restableixi el diàleg amb la comunitat educativa

Els sindicats de docents mantenen la convocatòria de vaga el març per l'avanç de l'inici escolar

Les famílies volen acostar postures entre els responsables del Departament d’Educació i els sindicats de docents. La presidenta de les associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), Belén Tascón, ha reclamat a El Suplement de Catalunya Ràdio que el Govern “restableixi el diàleg amb la comunitat educativa pel benestar de l’alumnat” després de les desavinences sorgides arran de la decisió d’avançar una setmana l’inici escolar.

Tascón ha qüestionat que “no s’està comptant amb la participació de la comunitat educativa, ni dels sindicats ni de les famílies”, en entendre que un major consens suposaria “una decisió millor i més informada”. Per això, demana que “hi hagi punts d’acord”.

Respecte a les conseqüències que tindrà en si mateixa la decisió, Tascón es mostra reticent respecte a l’ampliació de la jornada intensiva i reduïda: “No hi ha consens, totes les veus apunten al fet que no és el millor horari per als nens, les nenes i els adolescents”. A més, l’aFFaC critica que el canvi en el calendari “suposa una privatització del temps educatiu”, ja que, durant el temps que l’alumnat faci quatre i no cinc hores, les famílies hauran d’invertir recursos per a cobrir l’hora extra.

El Govern ha anunciat una inversió de 12 milions d’euros per a compensar aquesta hora, però les associacions de famílies demanen més concreció sobre com es materialitzaran aquestes accions. A més, el president del Govern, Pere Aragonès, va defensar que “és una bona decisió” perquè compta amb “totes les bondats pedagògiques”.

Respecte a la convocatòria de cinc dies de vaga per part dels sindicats de docents al març, encara per concretar, Belén Tascón ha manifestat el seu respecte per la decisió del professorat, però ha assenyalat que treballaran “perquè no es produeixi”.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari