Continua el descens d’ingressats per covid als hospitals catalans

Els centres hospitalaris tenen avui 1.812 pacients per coronavirus, 109 menys que ahir

Unitat de covid de l'Hospital del Mar
Unitat de covid de l'Hospital del Mar

El descens de la corba de contagis de la sisena ona es tradueix també en una millora sostinguda de la pressió hospitalària. Els ingressats per covid als hospitals catalans continuen descendint, de manera que avui hi ha un total de 1.812 pacients, 109 menys que ahir. D’ells, 278 estan en estat crític en les UCI, 10 menys que en l’anterior recompte.

El Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (Biocomsc) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha celebrat a Twitter les bones xifres i ha destacat que “l’ocupació hospitalària està baixant a Catalunya entorn del 25% setmanal”. “Aquesta dinàmica fa pensar que tots els hospitals haurien de recuperar el funcionament operatiu normalitzat entorn de les UCI”, ha publicat.

En les últimes 24 hores, el Departament de Salut ha registrat 5.176 nous contagis. També s’han notificat 48 defuncions més, la qual cosa eleva el total des de l’inici de la pandèmia a 26.459 defuncions a Catalunya.

Els principals indicadors que mesuren l’evolució de la pandèmia també reflecteixen aquesta millora. El risc de rebrot baixa 61 punts fins als 915 i la velocitat de transmissió de la malaltia (Rt) se situa en 0,66, un registre baix que indica que cada 100 persones contagiades infecten a altres 66.

La incidència acumulada a 14 dies baixa de 1.556 a 1.427 per cada 100.000 habitants, mentre que a 7 dies cau de 546 a 515 casos. En paral·lel, les xifres de vacunació continuen incrementant-se diàriament.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari