Els sindicats responen a Cambray amb una vaga de professors

Amenacen de no començar el curs per la negativa del conseller a retirar l'avançament del calendari escolar 2022/2023

Representants sindicals dels professors, a les portes de la conselleria d'Educació
Representants sindicals dels professors, a les portes de la conselleria d'Educació

Els sindicats de l’educació a Catalunya han anunciat la convocatòria unitària de cinc dies de vaga durant el mes de març després de constatar la negativa de la Generalitat a retirar l’avançament del calendari del curs escolar 2022/2023.

En la reunió que ha maningut amb representants sindicals aquest divendres, a la seu del Departament d’Educació, el conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha rebutjat retirar el nou calendari, i tampoc ha acceptat la resta de reclamacions. En canvi, ha convidat als sindicats a plantejar propostes de millora en el Consell Escolar del pròxim dilluns.

Els representants dels docents consideren que, en aquestes condicions, no poden iniciar “una negociació real”, i han amenaçat de no començar el curs vinent si Educació no canvia de parer sobre el nou calendari, dissenyat unilateralment, i presentat fa uns dies pel conseller Cambray i pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Cambray, que ha defensat que cal “prendre decisions” per canviar el sistema educatiu, havia indignat els sindicats en acusar-los d’immobilisme. Iolanda Segura, portaveu del sindicat Ustec, ha explicat que el conseller no s’ha retractat, i li ha retret una actitud “prepotent, poc dialogant i immobilista”. “Si Educació continua mantenint l’inici del curs a 5 de setembre, no començarem el curs”, ha manifestat Segura.

(Visited 226 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari