Els sindicats responen a Cambray amb una vaga de professors

Amenacen de no començar el curs per la negativa del conseller a retirar l'avançament del calendari escolar 2022/2023

Representants sindicals dels professors, a les portes de la conselleria d'Educació
Representants sindicals dels professors, a les portes de la conselleria d'Educació

Els sindicats de l’educació a Catalunya han anunciat la convocatòria unitària de cinc dies de vaga durant el mes de març després de constatar la negativa de la Generalitat a retirar l’avançament del calendari del curs escolar 2022/2023.

En la reunió que ha maningut amb representants sindicals aquest divendres, a la seu del Departament d’Educació, el conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha rebutjat retirar el nou calendari, i tampoc ha acceptat la resta de reclamacions. En canvi, ha convidat als sindicats a plantejar propostes de millora en el Consell Escolar del pròxim dilluns.

Els representants dels docents consideren que, en aquestes condicions, no poden iniciar “una negociació real”, i han amenaçat de no començar el curs vinent si Educació no canvia de parer sobre el nou calendari, dissenyat unilateralment, i presentat fa uns dies pel conseller Cambray i pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Cambray, que ha defensat que cal “prendre decisions” per canviar el sistema educatiu, havia indignat els sindicats en acusar-los d’immobilisme. Iolanda Segura, portaveu del sindicat Ustec, ha explicat que el conseller no s’ha retractat, i li ha retret una actitud “prepotent, poc dialogant i immobilista”. “Si Educació continua mantenint l’inici del curs a 5 de setembre, no començarem el curs”, ha manifestat Segura.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.