El Tribunal de Comptes ha aixecat l’embargament d’immobles pel 9-N

Propietats de l'expresident Mas i els exconsellers Ortega, Rigau i Homs, a més de Vilajoana, estaven embargades

Artur Mas

El Tribunal de Comptes ha aixecat l’embargament d’algunes propietats de l’expresident Artur Mas, dels exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, i de Jordi Vilajoana per la celebració de la consulta del 9-N.

La consellera del departament segon de la secció d’enjudiciament, Elena Hernáez, va signar aquest dijous la resolució. Tanmateix, les defenses han hagut d’esperar fins a aquest divendres al matí per rebre la interlocutòria.

L’aixecament de l’embargament dels immobles s’ha produït després que la Caixa de Solidaritat entregués al novembre més de 190.000 euros per afrontar interessos i costes.

Tots cinc van ser condemnats a retornar a la Generalitat 4,9 milions d’euros per la celebració del 9-N, que ja es van pagar. Tot i això, encara faltaven 1,03 milions d’euros en interessos i uns 215.000 euros en costes judicials, que encara estan pendent de recursos. D’aquests 1,25 milions aproximadament pendents, van presentar avals per 1,05 milions d’euros. És per això que el tribunal els va sol·licitar més garanties i avals, fins al punt que els va embargar cinc propietats.

Però ara el Tribunal de Comptes ha aixecat l’embargament dels immobles, uns mesos després que al novembre la Caixa de Solidaritat entregués 190.828 euros més, quantitat que ja cobreix el total d’interessos i costes.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari