El Tribunal de Comptes ha aixecat l’embargament d’immobles pel 9-N

Propietats de l'expresident Mas i els exconsellers Ortega, Rigau i Homs, a més de Vilajoana, estaven embargades

Artur Mas

El Tribunal de Comptes ha aixecat l’embargament d’algunes propietats de l’expresident Artur Mas, dels exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, i de Jordi Vilajoana per la celebració de la consulta del 9-N.

La consellera del departament segon de la secció d’enjudiciament, Elena Hernáez, va signar aquest dijous la resolució. Tanmateix, les defenses han hagut d’esperar fins a aquest divendres al matí per rebre la interlocutòria.

L’aixecament de l’embargament dels immobles s’ha produït després que la Caixa de Solidaritat entregués al novembre més de 190.000 euros per afrontar interessos i costes.

Tots cinc van ser condemnats a retornar a la Generalitat 4,9 milions d’euros per la celebració del 9-N, que ja es van pagar. Tot i això, encara faltaven 1,03 milions d’euros en interessos i uns 215.000 euros en costes judicials, que encara estan pendent de recursos. D’aquests 1,25 milions aproximadament pendents, van presentar avals per 1,05 milions d’euros. És per això que el tribunal els va sol·licitar més garanties i avals, fins al punt que els va embargar cinc propietats.

Però ara el Tribunal de Comptes ha aixecat l’embargament dels immobles, uns mesos després que al novembre la Caixa de Solidaritat entregués 190.828 euros més, quantitat que ja cobreix el total d’interessos i costes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.