El Govern troba “minsos” els acords bilaterals i la Moncloa, “històrics”

S'han tancat acords en els traspassos de la B-23, l'estació del Turó de l'Home i la gestió de l’Ingrés Mínim Vital, entre altres

Discrepàncies en la valoració dels resultats de la reunió bilateral Generalitat-Estat celebrada aquest divendres. D’una banda, el Govern els considera “minsos”, de “poca entitat” i reclama “anar més de pressa” en la gestió dels traspassos. De l’altra banda, el govern espanyol els titlla “d’històrics”.

Així, en la roda de premsa posterior a la reunió, que no ha durat ni una hora, el govern català ha explicat que hi ha hagut “avenços rellevants sobre l’ingrés mínim vital, però insuficients en altres àmbits”.

Ben diferent de com ho veu la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que assegura que el d’aquest divendres és un “acord històric” perquè s’ha “avançat en l’àmbit competencial de Catalunya, cosa que no passava des de fa una dècada”.

Pel vicepresident del govern català, Jordi Puigneró, “els traspassos viatgen en Rodalies Renfe, van lents i amb retard”. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, també ha demanat més rapidesa: “Reclamem rapidesa i diem que hem de millorar en els traspassos, necessitem resultats tangibles i de més entitat per anar reduint la llista de greuges històrics”.

No s’ha avançat en el traspàs integral de Rodalies que voldria Catalunya, com tampoc no s’ha arribat a un acord per traspassar l’autovia B-30, encara que podria arribar aviat. Per contra, sí que s’ha acordat la transferència de l’autovia B-23 i l’antiga estació meteorològica del Turó de l’Home, al Montseny. També hi ha hagut un important preacord sobre el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital.

D’altra banda, Estat i Generalitat han explicat a la premsa que s’ha arribat a acords en matèria de beques i assegurances escolars, i també per a la dotació de mitjans a l’administració de justícia.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari