Singular Digital 2GR, del grup vinculat a Vicent Sanchis, ha firmat 5 intercanvis publicitaris amb la CCMA des de que dirigeix TV3

Comunicació Vinària, de la qual n’és administrador suplent i accionista, és alhora administradora suplent d’aquesta agència, que ha recaptat 43.000 euros per aquest ‘pool’ en 4 anys

Grafisme realitzat per infocif.es de la relació entre els directius de Comunicació Vinària i les seves empreses

Singular Digital 2GR ha firmat cinc acords d’intercanvi publicitari amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) des de que Vicent Sanchis dirigeix TV3. Aquests intercanvis s’han valorat en prop de 42.000 euros. Al portal de la Transparència de la CCMA es defineixen com a acords marc de compra venda en concepte de “publicitat de la CCMA, mitjà ràdio a la web d’elMón en règim d’intercanvi”. Aquesta agència, que s’encarrega d’obtenir ingressos publicitaris pel grup editorial Comunicació Vinària, del que Vicent Sanchis n’és administrador suplent i accionista, ha aconseguit 34 contractes de 9 administracions i entitats públiques durant el seu mandat com a director de TV3, a més dels convenis amb la CCMA.

El darrer conveni d’intercanvi publicitari de Comunicació Vinària amb la CCMA es va signar el 3 de març de l’any passat i es va valorar en 17.296,45 euros. Els quatre convenis anteriors, firmats també quan Sanchis ja dirigia TV3 –els anys 2017, 2018, 2019 i 2020-, es van avaluar en 6.000 euros cada un.

Els 34 contractes, subscrits amb dos ajuntaments, una diputació, la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i cinc universitats han suposat uns ingressos de 43.000 euros pel grup entre el 5 de gener del 2018 i el 19 d’octubre del 2021. Des de finals de 2019, Sanchis és, administrador suplent de Comunicació Vinària, que és, alhora, administradora suplent de Singular Digital 2GR. El seu administrador únic és Salvador Cot, editor del grup editorial elMón.

La partida més important que Singular Digital 2GR ha aportat a aquest grup la va aconseguir el 22 de maig de 2018 quan va signar un contracte amb la XAL, dirigida aleshores per Francesc Pena, per valor de 14.850 euros per la inserció de widgets publicitaris. La XAL agrupa els mitjans de comunicació audiovisuals de la Diputació de Barcelona, que, l’any 2020, va firmar tres contractes amb aquesta empresa per inserir publicitat als mitjans de comunicació del grup elMón.

L’ajuntament de Girona s’ha abonat a contractar publicitat als mitjans dependents de Comunicació Vinària. Entre el 4 de juliol de 2108 i el 7 de juny del 2021 ha signat dotze contractes amb Singular Digital 2GR que li han costat 10.297 euros. L’ajuntament de Figueres va pagar 1.260 euros a Singular Digital 2GR, el passat 19 d’octubre, “per la campanya de promoció de rutes gastronòmiques” de la ciutat.

Les universitats públiques han estat una bona font d’ingressos publicitaris per aquest grup editorial. N’han obtingut gràcies a set contractes amb la de Lleida, cinc amb la de Girona, dos amb la de Barcelona, dos amb la Politècnica de Catalunya i un amb la Rovira Virgili, de Tarragona.

L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”, i l l’apartat 2 de l’article 4 determina que “no poden tenir, individualment o junt amb llurs cònjuges, convivents o altres familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat, la titularitat de participacions que representin un percentatge igual o superior al 10% del capital en empreses que tinguin concerts, convenis o contractes de qualsevol mena amb el sector públic estatal, autonòmic, comarcal o local”.

A la Declaració de Bens patrimonials com alt càrrec de la Generalitat, Vicent Sanchis fa constar que té el 10% de Comunicació Vinària, la qual cosa, per tant, suposa una infracció greu de la llei que regula les incompatibilitats dels dirigents de l’administració catalana. A la Declaració d’Activitats, en canvi, hi consta que la seva participació en aquesta empresa és inferior al 10%. A la Declaració de Bens patrimonials nega que tingui cap càrrec a Comunicació Vinària malgrat que el BORME va publicar el gener de 2020 que el 29 de desembre n’havia estat nomenat administrador suplent.

La Llei del règim d’incompatibilitats considera una ‘infracció greu’ “l’incompliment de les normes sobre incompatibilitats” i imposa que aquestes infraccions greus comportin “la destitució immediata de l’alt càrrec infractor per l’òrgan competent i la publicació immediata en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de la declaració de l’incompliment de la llei”. Detalla també que “els alts càrrecs destituïts per haver incorregut en una infracció tipificada per aquesta llei no poden ésser nomenats per cap alt càrrec durant un període de fins a quatre anys.

(Visited 177 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari