Cambray accepta reunir-se amb els sindicalistes docents tancats a Educació

Els representants que protesten pel nou calendari escolar reben el conseller amb crits de "dimissió" després de fer nit a la conselleria

Representants sindicals tancats a la seu del Departament d'Educació
Representants sindicals tancats a la seu del Departament d'Educació

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha acceptat reunir-se aquest divendres amb els representants dels sindicats educatius que han fet nit a la conselleria per protestar contra el nou calendari escolar.

Desenes de representants dels sindicats Ustec, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc-Sps i UGT, que han ocupat la seu d’Educació aquest dijous, han rebut el conseller amb crits de “Cambray, dimissió!”.

Els sindicats, acusats d’inmovilisme pel conseller, havien anunciat que no tornarien a assistir a la taula de negociació sectorial “fins que aquest departament i el seu màxim representant es retractin de les seves declaracions, retirin l’ordre de calendari i iniciïn realment un procés de negociació”.

Reclamen al conseller que plegui per haver avançat el curs escolar 2022/2023 sense haver consultat la decisió amb la comunitat educativa. El pla de la Generalitat, anunciat per Cambray i pel president, Pere Aragonès, és que els professors es reincorporin a la feina, com fins ara, l’1 de setembre, però que ni ells ni els alumnes assumeixin més hores. El govern defensa que el nou pla no afecta cap dret laboral.

Ustec, el sindicat majoritari entre els docents que tracta del conseller de “petit dictador”, preveu que el nou calendari perjudiqui la qualitat de les classes perquè els docents, segons calcula, disposaran de dos dies per preparar el curs assumint els canvis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.