Comunicació Vinària està domiciliada des de fa un mes en un local propietat de Vicent Sanchis

L’empresa de la qual n’és administrador suplent i participa en el seu capital ha firmat 16 contractes amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals des de que dirigeix TV3

Edifici del carrer Aribau 42 on s'ha domiciliat Comunicació Vinària en un pis propietat de Vicent Sanchis

Comunicació Vinària, empresa de la que Vicent Sanchis és administrador suplent i participa en el seu capital, ha traslladat la seva seu social a un local propietat del director de TV3 per acord d’aquesta societat adoptat el passat 12 de gener i publicat al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME) una setmana després. Comunicació Vinària va ser creada el 30 d’abril de 2010 i la seva primera adreça va estar al carrer Consell de Cent 348, a Barcelona. El 9 de maig de 2017, l’empresa es va traslladar a un altre local situat uns edificis més enllà, al número 322 del mateix carrer Consell de Cent. Finalment, el BORME ha publicat aquest 19 de gener que Comunicació Vinària s’ha instal·lat al local amb el número 1 del tercer pis de l’edifici número 52 del carrer Aribau.

Aquest local va ser adquirit fa vint anys per Vicent Sanchis. Per comprar-lo, va subscriure un préstec del Banc Bilbao Vizcaya de 360.600 euros de capital, 43.272 euros d’interessos ordinaris, 129.816 euros d’interessos de demora i 61.202 euros de costos i despeses. La hipoteca s’havia de tornar en 20 anys, acabant el termini l’1 de desembre del 2022. La descripció de la finca que en fa el Registre de la Propietat de Barcelona és d’una vivenda que “comprèn una superfície útil de 91 metres i construïda de 106 metres més 9 metres quadrats de terrasses”.

La Declaració de Béns patrimonials com a alt càrrec de la Generalitat que ha fet Vicent Sanchis detalla que té un 10% d’accions de Comunicació Vinària, la qual cosa és incompatible amb l’exercici del càrrec de TV3. En canvi, en la seva Declaració d’Activitats hi consta que la seva participació en aquesta empresa és inferior al 10%. En la Declaració de Béns Patrimonials, Sanchis manifesta que no té cap càrrec a Comunicació Vinària, però el 24 de desembre del 2019 en va ser nomenat administrador suplent. L’administrador únic és Salvador Cot, editor del portal digital elMón.

El PSC ha ingressat preguntes per escrit a la Mesa del Parlament adreçades a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, per demanar explicacions pel fet que Sanchis compagini la direcció de TV3 amb el càrrec i les accions que té a Comunicació Vinària. Aquesta empresa ha subscrit 16 contractes amb la CCMA i ha estat contractada per tres organismes de la Generalitat des de que Sanchis dirigeix TV3.

Ciutadans ha anunciat que portarà aquesta polèmica a la propera reunió de la Comissió de Control de la CCMA que se celebrarà al Parlament el dia 25 mentre que VOX ha demanat  directament la destitució de Sanchis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.