Vicent Sanchis es contradiu a les seves Declaracions d’Activitats i de Béns patrimonials com alt càrrec de la Generalitat

En una declara que té una participació inferior al 10% a Comunicació Vinària i en l’altra diu que posseeix un 10% del capital, a més de negar que hi tingui cap càrrec quan n’és administrador suplent des de fa dos anys

Comparació entre les Declaracions d'Activitats i de Béns Patrimonials de Vicent Sanchis pel que fa a la seva participació a Comunicació Vinària

El director de TV3, Vicent Sanchis, es contradiu en les dades que figuren en les seves Declaracions d’Activitats i de Béns Patrimonials com alt càrrec al servei de la Generalitat. En l’apartat dedicat a “Activitats derivades de la simple administració del patrimoni personal o familiar, en empreses o entitats que subscriuen contractes amb qualsevol administració o entitat del sector públic, i amb una participació inferior al 10%, tant individualment com conjuntament amb el cònjuge, els convivents o els fills” de la Declaració d’Activitats hi fa constar l’empresa Comunicació Vinària. En canvi, en l’apartat de “Participacions en societats mercantils” de la Declaració de Béns patrimonials assenyala hi fa constar Comunicació Vinària i especifica que la seva participació és del 10%.

D’altra banda, menteix a la Declaració de Béns patrimonials quan, en l’apartat de “càrrecs orgànics” a l’empresa, fa constar que “cap”. El Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME) del 3 de gener del 2020 va publicar una anotació segons la qual Vicent Sanchis havia estat nomenat administrador suplent de Comunicació Vinària el 24 de desembre del 2019.

Des de que va ser nomenat director de TV3, el 13 de març de 2017, Comunicació Vinària ha firmat 16 contractes i convenis amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de la qual depèn la televisió pública de la Generalitat, 8 contractes amb organismes de la Generalitat i 12 contractes amb altres administracions públiques. En total, 36 contractes, valorats en 88.502 euros.

Comunicació Vinaria es va crear el 30 d’abril de 2010 i es va domiciliar en un pis del carrer Aribau, a Barcelona. Aquest pis és propietat de Vicent Sanchis des del 27 de novembre de 2002.

Fonts de TV3 consultades pel digital El Confidencial han assegurat que “de la documentació oficial que ens consta, la participació del director de TV3 a l’empresa que comentes està per sota del que marca la llei d’incompatibilitats dels alts càrrecs, com no podria ser d’una altra manera. No existeix cap vulneració de la llei”.

L’article 3 de la Llei del règim d’incompatibilitats diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”, i l l’apartat 2 de l’article 4 determina que “no poden tenir, individualment o junt amb llurs cònjuges, convivents o altres familiars de primer grau de consanguinitat o afinitat, la titularitat de participacions que representin un percentatge igual o superior al 10% del capital en empreses que tinguin concerts, convenis o contractes de qualsevol mena amb el sector públic estatal, autonòmic, comarcal o local”.

(Visited 217 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari