Puigdemont no vol un pacte polític pel retorn i confia en la via judicial

L'expresident ha anunciat que el Consell per la República construirà un "ministeri d'exteriors lliure"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha dit aquest dimecres al president, Pere Aragonès, que el retorn a Catalunya “dels exiliats” no pot ser un “pacte polític” amb l’Estat. En una roda de premsa a Brussel·les per presentar l’estratègia exterior del Consell per la República, organisme que presideix, Puigdemont ha demanat “explícitament” que no es busquin “solucions personals”.

Després de la polèmica generada per la referència d’Aragonès als indults en una conferència aquest dilluns, l’expresident ha defensat l’exili com una “lluita política”.

Puigdemont, que ha renegat un cop més de la taula de diàleg, ha evitat valorar la gestió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, del cas de Pau Juvillà, però ha dit que és un cas que “interessa per la internacionalització” perquè és un “abús” de l’Estat i “una barrabassada democràtica”.

D’altra banda, per fer front a l’acció exterior “prohibida”, segons ha dit Puigdemont, el Consell per la República ha anunciat la creació d’un “ministeri lliure d’Exteriors”, amb el qual vol impulsar la internacionalització de la qüestió catalana.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari