Illa, sobre la cohesió del Govern: ERC i Junts “fan d’oposició per mi”

El cap de l'oposició afirma que l'independentisme "té alguna cosa a veure" amb l'auge de l'extrema dreta

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, a Catalunya Ràdio

El president del grup parlamentari del PSC i primer secretari del partit, Salvador Illa, ha posat la lupa sobre la cohesió del Govern català i ha assegurat que és molt baixa. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el cap de l’oposició ha assenyalat que l’Executiu que presideix Pere Aragonès “té un nivell de cohesió molt insuficient per afrontar els problemes que té plantejats Catalunya”.

En aquest sentit, Illa ha afirmat que ERC i Junts “fan d’oposició” per ell i que les discrepàncies entre els socis de govern es veuen “a cada moment”. “No demano al Govern que Catalunya avanci, sinó que la governi. Potser jo podré fer la feina que ara fan altres per mi, que és d’oposició”, ha manifestat el primer secretari del PSC.

Preguntat per les declaracions del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, assenyalant el procés independentista com a una de les causes de l’auge de l’extrema dreta a Catalunya i a Espanya, Illa ha indicat que “alguna cosa hi té a veure”, tot i que ha remarcat que “no és un fenomen exclusiu” d’aquest país, sinó que “està creixent a tota Europa”. El cap de l’oposició s’ha mostrat favorable als cordons sanitaris per abordar l’auge de l’extrema dreta, però ha lamentat que a Catalunya els partits independentistes en fessin un “contra la socialdemocràcia” quan el PSC va guanyar les darreres eleccions autonòmiques. “És inaudit”, ha assegurat Illa.

El president del grup parlamentari dels socialistes ha avançat també que, aquesta tarda, en la primera reunió oficial que tindrà amb Aragonès, presentarà una proposta de finançament autonòmic. Illa ha assegurat que “és una reforma que s’ha de fer” i ha remarcat que Catalunya “ha de ser en aquest debat, no pot no ser-hi”. El cap de l’oposició ha indicat que “probablement hi hagi d’haver més recursos per a les comunitats autònomes” i ha plantejat que aquests podrien venir, per exemple “d’una revisió de la fiscalitat”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari