Site icon El Triangle

DFactory Barcelona suma a PICVISA i Alisys al seu ecosistema d’empreses 4.0

DFactory Barcelona, el node d’indústria 4.0 liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, continua apostant per l’avantguarda tecnològica als seus laboratoris amb les incorporacions de PICVISA i Alisys a l’ecosistema 4.0.
PICVISA (Calaf Group), empresa líder en tecnologia de visió i intel·ligència artificial per a la separació i valorització de residus, instal·la el seu centre de desenvolupament de negoci a DFactory com a part del seu pla de creixement. La seva incorporació a aquest hub d’innovació li permetrà beneficiar-se de les sinergies amb les companyies presents en aquest ecosistema tecnològic, compartint coneixements i abordant nous reptes tecnològics en el seu àmbit d’actuació.


Joan Manel Casamitjana, CEO de PICVISA, destaca que “som una empresa referent en innovació tecnològica per al reciclatge i valorització de residus, per a nosaltres és molt important estar presents en un ecosistema tecnològic com DFactory amb empreses capdavanteres, que ens permetin establir col·laboracions i projectes transversals per avançar cap a l’economia circular”.


Per la seva banda, Alisys, empresa referent en solucions de programari per a robòtica dinàmica, social i de servei, és el primer equip de robòtica dinàmica que DFactory incorpora als seus laboratoris. Amb aquesta arribada, la companyia oferirà a les empreses de l’ecosistema accés exclusiu al seu robot Spot Enterprise, de Boston Dynamics, a través dels laboratoris d’accés compartit. A més, Alisys comptarà amb un espai propi a DFactory Barcelona, i tindrà accés als recursos de la iniciativa per al desenvolupament dels seus projectes en el camp de les solucions clñoud, intel·ligència artificial, blockchain i robòtica.


“L’ecosistema d’innovació que s’està creant en DFactory és l’idoni perquè empreses com Alisys, i moltes altres, siguem capaces de col·laborar per dissenyar solucions tecnològiques que ara mateix només podem imaginar i que, sens dubte, proporcionaran valor a la societat una vegada aplicades”, ha expressat Jorgina Díaz Torres, directora de Desenvolupament de Negoci de Robòtica d’Alisys.
El delegat especial de l’Estat al CZFB i president de DFactory Barcelona, Pere Navarro, ha celebrat l’arribada d’ambdues empreses a l’ecosistema DFactory Barcelona, ja que “comparteixen la visió del projecte, i ens ajuden a seguir impulsant el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0 i alhora promoure l’atracció del talent, la tecnologia i les inversions en un espai compartit i sempre a l’avantguarda tecnològica”.


DFactory Barcelona


DFactory Barcelona neix per a ser un node orientat a la creació d’un ecosistema que promogui el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0. El centre serà una eina per a transformar el teixit productiu espanyol i acompanyar a les empreses en el seu procés de digitalització.


Es tracta d’una associació privada sense ànim de lucre, impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona que busca posicionar a Barcelona com el centre de la innovació 4.0 del sud d’Europa i fomentar la creació d’un ecosistema d’atracció de talent, tecnologia i inversions en un espai únic que conjumini a les empreses més innovadores amb els projectes tecnològics més avantguardistes.


El Consorci de la Zona Franca de Barcelona


El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona Franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d’activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l’economia 4.0 i organitza esdeveniments d’interès econòmic per a Barcelona com el saló logístic SIL o l’immobiliari BMP, així com grans esdeveniments de referència amb un format innovador com la Barcelona New Economy Week (BNEW) o la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW).
Al seu plenari té representants del govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.


Alisys


Alisys impulsa la digitalització de les organitzacions mitjançant solucions tecnològiques que simplifiquen els processos de comunicació i operació, redueixen els costos, optimitzen els recursos i milloren els resultats de negoci.
A més, la companyia és pionera a escala mundial en el desenvolupament de solucions cloud per a la gestió, teleoperació i anàlisi de flotes de robots. La seva plataforma simplifica el desplegament real d’aquests dispositius i la seva integració en els processos de diferents indústries.


Amb més de 20 anys d’experiència, Alisys és Operador de Comunicacions Electròniques autoritzat per la CNMC, partner tecnològic de Vodafone i partner oficial de Boston Dynamics, Softbank Robotics, Google, Zora Bots i Furhat Robotics. També és membre de la xarxa de Blockchain Alastria.


PICVISA


PICVISA és una companyia innovadora de base tecnològica, integrada a Calaf Grup, que compta amb una trajectòria de 18 anys com a referent en el disseny, fabricació i subministrament d’equips de separació òptica per a la classificació de materials, la recuperació i valorització de residus. Situada a Calaf (Barcelona), PICVISA ofereix avançades solucions basades en robòtica, intel·ligència i visió artificial destinades al mercat nacional i internacional. Entre els seus clients destaquen companyies com Ferrovial, Veralia o FCC i col·laboradors com Ecoembes i Ecovidrio.

Exit mobile version