Sánchez diu que l’independentisme és una qüestió “del segle XIX o XX”

El president espanyol creu que cal "integrar totes les nacions en el si de la Unió Europea" per tal de ser "més forts"

Pedro Sánchez, al Senat

Pedro Sánchez sosté que qualsevol demanda d’independència és del passat, i de fet creu que és una cosa del segle XIX o XX. Així ho ha dit aquesta tarda al Senat, en resposta a una pregunta de Bildu. Però de retruc aquestes declaracions també responen a les demandes que va fer Pere Aragonès en la conferència des del MNAC.

L’argument de Sánchez és que un referèndum no serveix per a res, perquè, segons ell, només divideix amb qüestions binàries, i la identitat és molt més complexa. Per contra, creu que cal “integrar totes les nacions en el si de la Unió Europea” per tal de ser “més forts”.

“Crec, i ho dic amb tots els respectes, que l’independentisme és una teoria política que representa el segle XIX o el segle XX”, ha afirmat el president espanyol.

Sánchez defensa que el seu govern ha pogut capgirar les relacions amb Catalunya, perquè s’ha passat del conflicte permanent al diàleg estable. Prova d’això, segons diu, serà la reunió bilateral entre la Generalitat i l’Estat de divendres vinent, on està previst arribar a diversos acords. I repeteix que Catalunya ara està molt millor que fa cinc anys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides