El Suprem rebutja per abusives, arbitràries i defectuoses les recusacions de Puigdemont contra Llarena i Marchena

El magistrat Sánchez Melgar desacredita els plantejaments de Gonzalo Boye, l'advocat de l'expresident de la Generalitat

Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

El Tribunal Suprem ha inadmès les recusacions plantejades contra els magistrats del mateix tribunal Pablo Llarena i Manuel Marchena per l’advocat Gonzalo Boye, que representa l’expresident català Carles Puigdemont i els seus exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. Julián Sánchez Melgar, magistrat de la Sala Segona, ha rebutjat la recusació perquè considera que es basa en causes infundades i arbitràries, és abusiva i presenta diversos defectes formals.

En el cas de Llarena, l’instructor de la causa principal sobre els dirigents del procés, la recusació va esgrimir el fet que aquest magistrat va acceptar un premi de la Fundación Villacisneros per al·legar que havia perdut la imparcialitat. Sánchez Melgar conclou que l’escrit de recusació és un totum revolutum que no especifica quin interès personal suposadament tindria Llarena per haver acceptat el premi.

Pel que fa a Marchena, que és el president de la Sala Segona, i tres magistrats més, la recusació es va presentar sobre la base que havien format part del tribunal que va dictar sentència sobre la principal causa relativa al procés, amb la qual va ser condemnats per sedició diversos dirigents independentistes, entre els quals alguns consellers del govern que va encapçalar Puigdemont.

Sánchez Melgar conclou que l’escrit reflecteix una opinió dels recusants sobre allò que altres persones opinen de Marchena, i afegeix que s’hauria de basar “en una actuació pròpia del magistrat, no en aquella que un tercer li atribueixi”.

El magistrat que ha inadmès les recusacions també jutja “abusiu i indiscriminat” l’ús de la recusació per part de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig contra “tots els magistrats que van apareixent en la peça oberta, i en cadena”. A més, assenyala que el dret al jutge imparcial no empara un ús indiscriminat de la recusació ni la designació d’un jutge a conveniència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.