El Govern central es resisteix a posar data a la taula de diàleg

La ministra Raquel Sánchez aposta per una modificació de l'Estatut per resoldre el conflicte entre la Generalitat i l'Estat

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, al programa 'Cafè d'idees'

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha manifestat aquest dilluns que el Govern central encara no ha fixat la data de la pròxima reunió de la taula de diàleg. En una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2, la també exalcaldessa de Gavà ha assegurat que la taula està treballant a través de “reunions discretes” i que “s’està avançant”, però ha insistit que “no hi ha data tancada”.

Pel que fa a la solució del conflicte entre la Generalitat i l’Estat, Sánchez ha manifestat que aquesta “ha d’estar dins del terreny de la llei i de la Constitució”, i ha rebutjat novament amb contundència que es parli d’amnistia i referèndum en la taula de diàleg. “Tenim aquest límit, que és la Constitució, i no parlarem de qüestions que estiguin fora de la Carta Magna”, ha asseverat la ministra, que ha apostat per una modificació de l’Estatut que s’adapti “a una situació política i social que és diferent”. “La modificació estatutària és una de les possibilitats que ens ha de permetre poder encaixar la realitat i les reivindicacions de Catalunya, també en la relació amb l’Estat espanyol”, ha considerat Sánchez.

La ministra s’ha referit també al cap de l’Executiu català, Pere Aragonès, a qui ha enviat un missatge: “M’agradaria sentir un president de la Generalitat que avantposa els interessos dels catalans i les catalanes i, sobretot, la gestió de les coses importants”. En aquest sentit, Sánchez ha instat Aragonès a fer un canvi, deixar enrere el procés i no prioritzar el full de ruta independentista per davant d’altres qüestions. “La independència ens ha generat molt de soroll, moltes frustracions, però sobretot ha fet que perdéssim oportunitats”, ha conclòs.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari