Borràs culpa els funcionaris de la pèrdua de l’escó de Juvillà

La presidenta del Parlament acusa els treballadors de la cambra d'actuar de forma "improcedent"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, en la Junta de Portaveus

Foto: @mhp_LauraBorras

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha donat explicacions aquest dimarts en la Junta de Portaveus sobre la retirada de l’escó al diputat cupaire Pau Juvillà, i ho ha fet finalment de manera pública, després que la majoria de grups parlamentaris hagin reclamat que la reunió s’emetés en directe. Durant la seva intervenció, Borràs no ha assumit cap responsabilitat i ha culpat els funcionaris de la pèrdua de l’escó de Juvillà, als quals ha acusat d’haver actuat de forma “improcedent”.

La dirigent de Junts ha assegurat que els funcionaris van executar per iniciativa pròpia l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC), i ha insistit que en cap moment va donar l’ordre d’acatar la decisió de la JEC ni va demanar que el cupaire no fos convocat al ple del passat 3 de febrer, sinó que els serveis de la cambra van actuar per por a les conseqüències. “Quan els funcionaris no fan les coses, es diu por”, ha afirmat.

Borràs ha asseverat que no va inadmetre la petició del vot delegat de Juvillà, sinó que va acceptar-la, però no la seva emissió: “Com que la CUP va demanar la delegació de vot, s’admet a tràmit mitjançant un acte de Presidència, però no s’autoritza per evitar qualsevol impugnació per conflicte d’interessos”, ha explicat. Segons la dirigent de Junts, el cupaire va ser considerat “diputat de ple dret fins al 4 de febrer”, malgrat que una “realitat paral·lela” hagués fet que, a efectes legals, deixés de ser-ho el 28 de gener.

La presidenta de la Cambra catalana ha retret als funcionaris que publiquessin la baixa de Juvillà el 3 de febrer quan s’havia de fer efectiva el dia 4, i que ho fessin sense esperar que la Mesa valorés l’escrit de la secretària general, Esther Andreu, en el qual s’indicava que s’havia de complir l’ordre de la JEC “per imperatiu legal”. “No és admissible que els serveis de la Cambra executin instruccions abans que es reuneixi la Mesa del Parlament”, ha assegurat Borràs, que també ha considerat “una actuació improcedent” que el 4 de febrer es publiqués al compte de Twitter del Parlament la publicació al butlletí oficial del cessament de Juvillà, efectiu des del 28 de gener.

Les explicacions de Borràs no han convençut l’oposició, qui l’ha acusat de mentir. El portaveu adjunt del PSC, Raúl Moreno, ha titllat d'”espectacle vergonyós” el viscut al Parlament durant les darreres setmanes i ha afirmat que la presidenta de la Cambra “no va saber estar a l’alçada de la institució”. “Vostè va mentir. El seu contorsionisme polític no ha servit per res més que per degradar la institució i presenciar una baralla més dels socis de Govern”, ha manifestat Moreno, que ha demanat a Borràs que “deixi de responsabilitzar els funcionaris” quan ella “és l’autoritat màxima” del Parlament.

Els comuns i Ciutadans han demanat la dimissió de la presidenta de la Cambra, mentre que el PP, coincidint amb els socialistes, ha qualificat d'”esperpent” tot el que ha succeït. La CUP ha demanat explicacions sobre per què Borràs no va convocar Juvillà al ple que pretenia tractar específicament la situació del seu escó, i ERC s’ha limitat a agrair les explicacions de la presidenta del Parlament.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari