Fins a onze detinguts a l’Ajuntament de Cornellà després de l’escorcoll

Entre els detinguts hi hauria el tinent d'alcaldia d'Economia, un exregidor d'esports i fins a nou tècnics municipals

Agent de la UDEF a l'escorcoll de Cornellà de Llobregat

El cas de corrupció al voltant del Consell Esportiu de l’Hospitalet esquitxa també Cornellà. La policia ha escorcollat avui dependències de l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Esport del Baix Llobregat, en el marc d’una investigació per presumptes contractacions irregulars per afavorir interessos privats.

L’escorcoll ha acabat al migdia amb almenys 11 persones detingudes, entre ells el tinent d’alcaldia d’Economia, Sergio Fernández (PSC), un exregidor d’esports i nou tècnics municipal, segons informa EFE. Els agents també s’han emportat un parell de caixes amb documentació.

En paral·lel, a la seu del consell esportiu del Baix Llobregat, un vehicle de la UDEF s’ha emportat diverses caixes amb documents.

Segons han informat fonts properes al cas, l’operació, que estan fent agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola, la dirigeix un jutjat de Cornellà i està relacionada amb la causa de presumpte desviament de subvencions al Consell Esportiu de l’Hospitalet en què està investigada l’alcaldessa d’aquest municipi, Núria Marín.

La investigació se centra en un aval de 12.000 euros de l’Ajuntament de Cornellà del 2018 amb el Consell Esportiu de l’Hospitalet per pagar els àrbitres dels campionats esportius escolars. La investigació a l’Hospitalet va detectar la presumpta falsificació d’una acta de la junta directiva d’aquesta entitat per poder constituir l’aval, i ara investiguen si el preu dels arbitratges estava inflat.

(Visited 273 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari